Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Tisdag
4 Oktober 2022
 
Förutom ett par gamla gitarrer har Uggla pantsatt alla sina ägodelar.
Förutom ett par gamla gitarrer har Uggla pantsatt alla sina ägodelar.

Dålig ersättning från Spotify har ruinerat Uggla

Publicerad: 2010-03-19

En svettig och fläskig Magnus Uggla kallade under torsdagen till en bisarr presskonferens där han deklarerade krig mot Internets många musikdistributionsnätverk.

Uggla gav presskonferensen liggandes på sin säng endast iklädd ett par svarta otvättade kalsonger, han förklarade att hans gamla kläder alla var utslitna och att han under den rådande situationen inte har råd att köpa nya kläder. Han berättade att den dåliga ersättningen från Spotify tvingat honom att pantsätta alla hans ägodelar förutom ett par gamla gitarrer.

Den 56-årige musikern skapade rubriker i augusti förra året då han gick till hårt angrepp mot musiktjänsten Spotify och hävdade att den under ett halvår endast dragit in en summa motsvarande vad en halvdan gatumusiker drar in på en dag.
- Det senaste året har jag alltså bara dragit in vad en gatumusiker tjänar på två dagar, berättar Uggla.

- Konsekvensen av Spotifys dåliga ersättning har blivit att jag idag är helt ruinerad, måste leva på ravioli och tigga kläder vid Stockholms Stadsmission och Myrorna, kommenterar Uggla.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: SvD
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 10 kommentarer

Riktiga Magnus!
http://lolpics.se/?id=107 Såhär ser jag ut!

Magnus Uggla, (för 55 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Filosof
Nej, du har missuppfattat den revolution vi går igenom. Grejen är just att det inte är "provlyssning" utan det är en säljkanal. Varför äga en materiell skiva när det är själva lyssnings-upplevelsen som är grejen? Klart lille Mange ska tjäna pengar på detta, om nu någon vill lyssna på honom.

Anders Phrsson, (för 55 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Re: Nej nej nej
Tvärtom. Foilk har fått det här om bakfoten. Uggla hackade på skivbolagen för att de säljer ut sina artister till spotify och artisterna får stort sett noll av kakan medans skivbolagen rakar in pengar genom sitt aktieägande i Spotify. Det är det Uggla är kritisk till och han har helt rätt. Spotify kommer inte finnas så länge till när artisterna börjar få nog.

Bosse, (för 55 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Re: Nej nej nej
Det är nog marknadsföringskostnaden han ska klaga på. Den kostnad som uppstår för att han ska bli känd och börja sälja skivor. Det är inte gratis att annonsera i tidningar och tv det är inte gratis att trycka upp affisher/promopacket till radio stationer journalister. Det kostar att synas. Titta bara på alla övriga branscher i samhället (mat kläd butiker etc) så förstår du.

Bjrn, (för 55 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Filosof
Nu är ju Spotify bara en Radiojukebox, att andra får möjlighet att provlyssna på hans musik är ju ren marknadsföring plus att han får betalt(om än lite) för det. Detta utan att röra finger. Varför klaga, musiken är ju streamad inte nedladdad, skivlagen tar bra betalt av artisten genom kontrakt. Detta är kostnaden för att få artisten att bli känd (varumärke) (marknadsföring) och sälja.

Bjrn, (för 55 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka
Slipp hängpattarna - köp en korsett från Bella-Jane!
Twingly BlogRank