Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
18 Juli 2024
 
Bröderna Hårdrock; ''Ere metal ere metal''
Bröderna Hårdrock; ''Ere metal ere metal''

Cliff Burton återuppstår

Publicerad: 2008-10-31

Cliff Burton återuppstod under helgen och rapporteras ha siktats i Stockholm samt Göteborg. Anledningen tros vara att han är på jakt efter så kallade biljettprånglare som hamstrat Metallica-biljetter som de sedan säljer styckvis till ockerpriser.

En misstänkt biljettockrare hittades också i veckan död utanför Stadion i Stockholm, ett vanligt tillhåll för biljettockrare. Polisen är förtegna om detaljer, men rykten gör gällande att offret är delvis uppätet, vilket är vanligt förekommande vid just återuppväckningar.

Det var efter en vild tre-dagarsfest i Döarp som medlemmarna i Entombed tillsammans med diverse Metallicafans lyckades åkalla Cliffs ande och få den att besätta en frivillig 15-årig pojkes kropp.

Bland besökarna märktes metal-profilerna ''Bröderna Hårdrock'', tvillingbröderna Pelle och Erik Gustafsson, och deras kompis Jonas. Bröderna berättar om festen och ritualen;

- Jaa egentligen är vi ju mest inne på Iron Mäjden men ere metal ere metal och då är vid där, säger Erik Gustafsson. Näst efter Mäjden kan det inte bli mera metal än det här, fan i mig!

En av initiativtagarna Per Häggwall kommenterar;

- Det första Cliff gjorde när vi återuppväckt honom var att ta en cigg, sen halsade han ur en flaska Jack Daniels. Sen bad han om nycklarna till Bröderna Hårdrocks Pontiac Firebird med eldsflammor, de var bussiga och lånade ut den, och han drog iväg till tonerna av Iron Maidens ''Powerslave'' på bilstereon!

Bröderna hårdrock kommenterar;
- Det är klart vi ställer upp! Det är bedrövligt med biljettocker, jag har fan i mig inte varit så besviken på hårdrocksscenen sen jag såg omslaget till Dance of Death!

Än så länge har inte polisen några spår efter Cliff Burton, allmänheten uppmanas ringa polisen ifall de iakttar honom.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons