Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Onsdag
27 September 2023
 
Den svenske regenten redogr fr schlagerdrottningen Kikki Danielssons bystomfng?
Den svenske regenten redogr fr schlagerdrottningen Kikki Danielssons bystomfng?

Carl XVI Gustaf - den sprutvillige monarken?

Publicerad: 2010-11-04

Idag släpptes den skandalomsusade boken Carl XVI Gustaf - den motvillige monarken. Utgivningen sammanföll med kungens årliga älgjakt och direkt kommen från skogen valde han att kommentera bokens kontroversiella innehåll. – Jag har inte läst den, det var så mycket text. Svenskbladet har dock läst den och kan redan nu avslöja att artisten bakom otrohetsaffären är schlagervidundret Kikki Danielsson.

Utgivningen har föregåtts av artiklar och rykten om den svenske statschefens privatliv. Boken finns nu i handeln och ger oss intima detaljer kring det vi vetat sedan länge, att kungen roar sig och knullar runt precis som vanligt folk.

När han nu möter upp den samlade presskåren har han en skrikrosa fjäderboa runt om sin hals och ansiktet skimrar av glitterpuder. Han ger en något paradoxal förklaring:

- Boan är en present som kom till användning just idag, man vill ju synas i skogen va? Glittret var tänkt som kamouflage.

Det är en ivrig hop journalister som har samlats för att ta del av kungens uttalanden. Alla ställer frågor i munnen på varandra men kungen tar det hela med ro. Han lyssnar uppmärksamt men det visar sig snabbt att han inte har för avsikt att svara på något kring den uppmärksammade boken. Däremot pratar han gärna om det älgpass han nyss klivit av.

Det påstås att du i goda vänners lag brukar ha blöta efterfester där ni ringer in flickor för att idka älskog.

- Det stämmer. Jag och mitt jaktlag har under morgonen varit i denna vackra älgskog och vi har haft god jaktlycka. Vi lyckades ringa in ett antal villebråd och fälla bland annat en sextontaggare.

Flera kvinnor påstår att de har legat med kungen under hans äktenskap med Sylvia. Stämmer det, har han haft intimt samröre med dessa kvinnor som de hävdar?

- Ja precis, vi fick korn på fem ungkvigor. De passerade alldeles intill mig. Fyra sköt vi ihjäl på studs och den femte hittade vi i en sårlega.

Hur många älskarinnor har konungen haft?

- Jag har ristat en pinne i gevärskolven för varje.

I texten namnges den artist (Kikki Danielsson) du hade en otrohetsaffär med under ett år. Hur vill du kommentera dessa uppgifter?

- Visst är hon är fin, svarar kungen och klappar om sin gråhund som står intill och viftar på sin rullade svans. Den här tiken har jag haft i många år. När hon är duktig sticker jag åt henne lite falukorv.

Det påstås vidare att du vid minst ett tillfälle haft sex med minderårig. Vad har du att säga om dessa uppgifter?

- Det var en fjolårskalv, precis på gränsen till lovligt byte, men jag avgjorde att jag hade att göra med ett stycke finfint kött. Det sprudlade i kroppen på mig så jag kunde fan inte låta bli att svinga fram bössan.

Vid det här laget har de flesta av reportrarna fattat galoppen. Kungen har inte en susning om vad han egentligen står och svamlar om. Alla står nu och tävlar om att locka fram det mest dråpliga citatet från honom. Ju större intresse vi visar för kungens ”jaktlycka”, desto mer uppspelta och spexiga svar levererar han. En livvakt som står alldeles intill förstår dock att det är något som inte stämmer. Han tar sig en närmare titt, smyger in bakom och drar ur ett par öronproppar ur kungens öron.

- Jaså, var det där jag hade dem, säger kungen förvånat innan han fortsätter med sina jakthistorier. Ni vet, på den tiden jagade jag mycket med hagel och hade betydligt bättre sprutt i bössan.

Sprutt?

- Ja visst, man kunde dra iväg en rejäl salva och det...

I ansiktet?

- I ansiktet? Ja visst hände det, man bara toksköt och råkade träffa trynet på nåt riktigt gammalt vårtsvin men det är ju sånt som bara händer.

Kan du inte visa bössan?


Kungen halar fram den, det vill säga älgstudsaren, och visar stolt upp dyrgripen. Vi får honom att göra pose efter pose framför kameran. Han håller geväret i höjd med höften och vi ser till att ta bilder från rätt vinkel för att uppnå bästa effekt.
 
Kan du inte visa den andra bössan också?

- Den har jag inte med mig nu.

Hur gör du för att hålla den i så fint skick?

- Man måste fetta in den flera gånger per år, annars torkar den ut.

Hur gör du för att hetta fetta?

- Ja antingen har man kontakter eller kontanter.  Jag har både och, säger han och skrattar glatt.

Vi tackar och plockar ihop våra grejer för att bege oss till redaktionen. medan kungen och hans sällskap börjar röra sig mot sina bilar. Så vänder han sig om och ropar efter oss:

- Ville ni fråga nåt om boken förresten?

- Nä då, ropar vi tillbaka. Vi har nog så att det räcker.

- Bra, för jag har ändå inte läst den.


Annons

Dolph Dilfson

Fler artiklar av Dolph Dilfson


Relaterade länkar: DN DN2 DN3 SvD SvD2 SvD3 SvD4 aft aft2 aft3 aft4 aft5
Annons
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev