Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Tisdag
4 Oktober 2022
 
Nu är det klart att Johannes Brost har den manliga huvudrollen i Avatar II.
Nu är det klart att Johannes Brost har den manliga huvudrollen i Avatar II.

Brost ska ge djup åt Avataruppföljare

Publicerad: 2010-01-25

James Camerons senaste film Avatar har nästan spelat in lika mycket pengar som ET som för tillfället innehar rekordet för den film som spelat in mest pengar någonsin. Även om filmen varit populär är det många som menar att filmen trots den visuella upplevelsen saknar någonting, nämligen en bra handling.

De som ogillar filmen menar att handlingen är fånig och förutsägbar, samt till stora delar är stulen från Disneyfilmen Pocahontas. För att bemöta kritiken har nu James Cameron valt en erfaren och seriös skådis för huvudrollen i uppföljaren Avatar II. Nämligen den svenske skådespelarveteranen Johannes Brost.

Brost berättar att han tyckte att karaktären behövde mera djup och att han därför tänker låta den färgas utav en av hans tidigare roller, nämligen den som Joker i långköraren Rederiet;
- Cameron vill att en Europeiskt klassiskt skolad skådespelare ska ge vikt åt hans film och jag tänker leva upp till hans förväntningar. Huvudpersonen kommer att vara både stark, handlingskraftig men samtidigt komisk.

- Jag kommer att modellera honom både på Joker och på en annan karaktär som jag såg i en science fiction-film nyligen på TV4, jag tror han hette Jar-jar Binks, berättar Brost.

Uppföljaren till Avatar kommer att utspela sig 30 år efter originalfilmen, och handlar om hur ett intergalaktiskt gruvolag har hittat till Pandora och hur barnen till Jake och Neytiri slåss för att rädda sitt samhälle från det nya hotet. James Cameron står fortfarande för regi i denna film, men för att skapa en mer intressant och mindre förutsägbar handling har Cameron denna gång överlåtit manusförfattandet till Gina Wendkos som är mest känd för det enastående manuset till filmen Coyote Ugly från 2000.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 7 kommentarer

Rofl
Kingen!

Brost, (för 12 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

BROST!
BROST!Vilken jävla joker!

Sussi Tutthagen, (för 41 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Brost behövs!
Jag såg filmen Avatar, och det var ju rent bedrövligt vad uppsträckta de blåa var. Högtidliga och konstiga. Inget skönt sväng alls - det verkade som om de inte ens hade sprit. Om deras kultur skulle vara så jävla högstående skulle de ju iallfall uppfunnit sprit. Johannes Brost behövs verkligen i uppföljaren. Då kan det bli lite skönt sväng, kanske rentav litet gruppsex. Så att manusförfattaren inte behöver förvandla filmen till en krigsfilm bara för att ideerna sinar.

Max Bge-Jenssen, (för 41 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Han får bjuda på ladd!
Får han den rollen så ska han få bjuda på ladd. Fan va naisigt det blir :) Jag har en kran som säljer kanongrejer men det är dyyyrt! Eller som jag brukar säga, bra kokain växer fan inte på träd.

M Persbrant, (för 55 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

HAHA
Snygg bild.... haha... vore ju underbart om Mr. Brost fick vara med i uppföljare... Rekrytering personalrekrytering

Ricke, (för 55 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka
Twingly BlogRank