Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
20 Juli 2024
 
Nu är det klart att Johannes Brost har den manliga huvudrollen i Avatar II.
Nu är det klart att Johannes Brost har den manliga huvudrollen i Avatar II.

Brost ska ge djup åt Avataruppföljare

Publicerad: 2010-01-25

James Camerons senaste film Avatar har nästan spelat in lika mycket pengar som ET som för tillfället innehar rekordet för den film som spelat in mest pengar någonsin. Även om filmen varit populär är det många som menar att filmen trots den visuella upplevelsen saknar någonting, nämligen en bra handling.

De som ogillar filmen menar att handlingen är fånig och förutsägbar, samt till stora delar är stulen från Disneyfilmen Pocahontas. För att bemöta kritiken har nu James Cameron valt en erfaren och seriös skådis för huvudrollen i uppföljaren Avatar II. Nämligen den svenske skådespelarveteranen Johannes Brost.

Brost berättar att han tyckte att karaktären behövde mera djup och att han därför tänker låta den färgas utav en av hans tidigare roller, nämligen den som Joker i långköraren Rederiet;
- Cameron vill att en Europeiskt klassiskt skolad skådespelare ska ge vikt åt hans film och jag tänker leva upp till hans förväntningar. Huvudpersonen kommer att vara både stark, handlingskraftig men samtidigt komisk.

- Jag kommer att modellera honom både på Joker och på en annan karaktär som jag såg i en science fiction-film nyligen på TV4, jag tror han hette Jar-jar Binks, berättar Brost.

Uppföljaren till Avatar kommer att utspela sig 30 år efter originalfilmen, och handlar om hur ett intergalaktiskt gruvolag har hittat till Pandora och hur barnen till Jake och Neytiri slåss för att rädda sitt samhälle från det nya hotet. James Cameron står fortfarande för regi i denna film, men för att skapa en mer intressant och mindre förutsägbar handling har Cameron denna gång överlåtit manusförfattandet till Gina Wendkos som är mest känd för det enastående manuset till filmen Coyote Ugly från 2000.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev