Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Måndag
20 Maj 2024
 
En av bokcirklarna som hktats efter flera bestialiska mord.
En av bokcirklarna som hktats efter flera bestialiska mord.

Bokcirklar bakom flera brutala mord

Publicerad: 2010-08-04

Det är många svenskar som ägnar sig åt att läsa böcker på fritiden. En del av dessa ingår i så kallade bokcirklar; grupper där man läser samma bok för att sedan diskutera den.

Mediebilden av bokcirkeln som fenomen är att det är en lugn och stillsam tillställning där man diskuterar litteratur tillsammans. 

Men nu har alltså svensk och brittisk polis upptäckt samband mellan bokcirklar och flera hundra brutala dödsfall runt om i Europa. Svenskbladet erfar att det rör sig om rent bestialiska tillvägagångssätt. 

Flera offer har man inte kunnat identifiera på grund av det gränslöst bestialiska våldet.

Martin Robinson bekräftar bokcirklarnas brutalitet:

Jag har personligen inte sett någon så fruktansvärt innan jag började arbeta med bokcirklarna. De använder oerhört, och då menar jag verkligen oerhört, grovt, grovt våld. För kriminalteknikerna handlar det om att ta hand om slamsor och flisor, de har fått använda en fuktig mopp för att få upp allt. Det är så vansinnigt brutalt. 

Susan Atkins från Bokcirkeln Gullvivan i Sköndal utanför Stockholm säger att de inte förstår vad dessa anklagelser kommer ifrån:

-Det är befängt. Vi är en bokcirkel med en medelålder på ungefär 80 år. Vi läser böcker och diskuterar dessa. Det är en stillsam sysselsättning. Just nu läser vi "Hypnotisören" av Lars Kepler. Den ska vi diskutera på tisdag. Då är det Siv och Gerds tur att ta med fikabröd.

- Det är alltid trevligt att läsa. Dock är "Hypnotisören" så förbannat jävla dålig att jag skulle vilja sammankalla en mindre grupp människor och hetsa upp dem till att förgöra aliaset Lars Kepler eller vilken människa som helst. När jag säger förgöra, så menar jag verkligen förgöra. Alltså stampa ner den människan till en liten gegga. Så upprörande dålig är den där jävla, jävla skitboken.


Annons

Oddjob Svensson

Fler artiklar av Oddjob Svensson


Annons
Cuzz Cazooka
Slipp hängpattarna - köp en korsett från Bella-Jane!