Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Fredag
30 September 2022
 
"Det är bara sossar som behöver arbeta för sina pengar, vi andra bloggar istället." - Bella
"Det är bara sossar som behöver arbeta för sina pengar, vi andra bloggar istället." - Bella

Blondinbellas stora inkomstbluff avslöjad

Publicerad: 2009-08-13

Idag framkom att Blondinbellas blogg under verksamhetsåret 2008-2009 gått med circa 7000 kronors vinst i månaden och inte alls de belopp om 300.000-400.000 kr som Blondinbella själv uppgett i en intervju. Nyheten har fått omvälvande effekter i den inom den tonåriga bloggsfären där tusentals självupptagna egocentriska flickor i 15-20 års åldern har fått omvärdera sitt bloggande.

Det var när Blondinbella (riktigt namn Isabella Löwengrip) i en intervju med Dagens Industri hävdade att hon drar in mellan 300.000 och 400.000 kronor i månaden i annonsintäkter som hon gav tusentals unga självupptagna flickor ambitionen att försörja sig på sitt bloggande.

Bara man kunde imitera Blondinbellas själlösa materiella tillvaro i sin egen blogg skulle man kunna försörja sig på bloggandet, om man så bara drog in en tiondel av vad Blondinbella tjänade skulle man ha högre lön än en högskoleutbildad civilingenjör och kunna spendera hela dagarna med att köpa smink och kläder.

En närmare studie av Blondinbellas blogg och andra liknande tonårsbloggar har dock visat att de enda som besöker dessa självupptagna tonåringar tjejers bloggar är andra självupptagna tonåriga tjejer samt att huvudaktiviteten under dessa besök är att de unga flickorna spammar kommentarsfältet med länkar till sina egna bloggar. Effekten har blivit att det är minimalt med egentliga läsare och långt långt mycket färre reklampengar i omlopp än vad man först trott.

Sandra Hansson 16, från bloggen http://sandraarsajavlasnygg.blogspot.com  är en av de många unga ointressanta och menlösa tonåriga flickor som idag blivit totalt förkrossad efter avslöjandet om Blondinbellas blogg;

- Ja ville bli kändis som Blondinbella och bara blogga om vad jag gjort på dagarna och bli rik. Men ja lägger ned bloggen nu och blir fotomodell istället, känner du någon fotigraf som kan fotigrafera mig?

En annan ung flicka som nu också ger upp bloggandet är Erika Damberg 18, hon har det senaste året varje dag bloggat om vilka kläder hon haft på sig, vad för lunch hon ätit, vad hon ska göra om helgerna och postat massor av bilder där hon plutat med munnen. Hennes snittantal besökare per dag uppgår till 4 personer, och hennes reklamintäkter uppgår till 2.50kr/månad.

- Jag tänkte väl att det var något konstigt med bloggandet, jag har bloggat i ett helt år nu och bara fått in 31 kronor. Det är hemskt jag måste utbilda mig och skaffa ett jobb, jag kommer aldrig bli kändis! Berättar Erika gråtandes över telefonen.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: DN DN2 DN3 GP Aftonbladet Syd Metro
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 13 kommentarer

Re: Fundering
Det klarar ju inte ens Expressen av...

Otto, (för 57 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Fundering
Vad jag inte förstår är varför ingen har skrivit den uppenbara kommentaren: ?nu ska jag sluta blogga om ytligheter och istället satsa på nyhetssatir, det är där pengarna finns??

Lucian, (för 57 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Idioter
Till Sandra. Alla tonårsflickor som tror man blir förmögen och framgångsrik av att skriva saker om sig själva på internet är dumma i huvudet. Det inkluderar inte dig (?) och det inkluderar inte alla tonårsflickor.

E, (för 57 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: författaren något avundsjuk?
Jag håller med! Tonen i artikeln var barnslig och bara elak. Samma sak i artikeln om att Gessle stämmer Bruno. Vänta ett tag nu, är kanske hela tidningen ett skämt...

Lamer, (för 57 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

författaren något avundsjuk?
Kan inte hjälpa att tycka att detta är en riktigt dålig artikel.. snyggt att dra en kam över alla tonårsflickor mellan 15-20 som egocentriska, själlösa och meningslösa. Inte alla tjejer i den åldern är helt dumma i huvudet. Gillar inte tonen helt enkelt.. (och nej, jag tillhör inte den gruppen själv)

Sandra, (för 57 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Prenumerera p Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev
Twingly BlogRank