Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Fredag
30 September 2022
 
De två konstverken Darth Odell och Odellhol.
De två konstverken Darth Odell och Odellhol.

Anna Odell i nytt bråk vid Moderna Museet

Publicerad: 2009-06-12

Anna Odell fick för andra gången på en vecka avhysas från ett museum i Stockholm. Under torsdagen besökte Anna Odell Moderna Museet på Skeppsholmen i Stockholm, med sig hade hon en ryggsäck samt ett antal tavlor som hon krävde att Moderna Museet skulle ställa ut omedelbart.

Siv Gunnarsson, anställd i entrén vid Moderna Museet berättar;
- Anna Odell anlände med taxi och kom in genom entrén släpandes på ett stort paket, hon agerade förvånad och frågade vart museichefen och välkomstkommitén var.

- När jag svarade att jag inte var medveten om att det var något evenemang på gång eller för den delen att någon väntade på henne så blev hon nonchalant och började förklara att hon minsann hade med sig sina senaste verk som skulle ställas ut omedelbart, det var då jag kände att det var dags att kalla på min chef.

När väl arbetsledaren Mi Morell Ahlenius kom till entrén hade Anna Odell redan hunnit försvinna in på museumet med sina tavlor och museivärdarna uppmanades att söka i sin omgivning för att finna henne. När man väl hittade henne var hon iklädd skyddsglasögon och grovarbetshandskar och var i full färd med att borra hål i en vägg med en medtagen borrmaskin för att få upp fästen åt hennes tavlor.

Mi Morell Ahlenius kommenterar händelsen;
- Vi bad Anna artigt men bestämt att ta avlägsna sig från platsen, men varje gång vi försökte prata med henne så tryckte hon på startknappen på borren så att den liksom ven till och gick upp i varv och det blev omöjligt att prata. Till slut fick vi nog och beslöt för att tillkalla väktarpersona.

När väl väktarna var på plats hade Anna redan hunnit borra upp fästen för två av sina konstverk och även lyckats hänga upp dessa, nämligen "Darth Odell" och "Odellhol". Väktarna avlägsnade emellertid Anna Odell från museumet men de tavlor hon hann hänga upp hänger fortfarande kvar då Moderna Museets ledning har bedömt det som att Anna kanske låter bli att komma tillbaka till Museumet och göra mer skada ifall man låter hennes konstverk hänga kvar ett tag. Svenskbladet har förgäves sökt Anna Odell för en kommentar.

"Darth Odell" och "Odellhol" finns nu utställda i hall 4 på Moderna museumet och utställningen kommer att pågå till Augusti 2009.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 6 kommentarer

Jag låg med henne i nian
Jah låg med henne, Anna Odell på en klassfest som vi hade i nian. Det var på hösten och efter det så berättade hon för alla att min snopp var jättesned. Fast det stämmer inte. Jag tror att hon ville göra en konstinstallation men det kostade mig allt knulla tills jag fyllt 25år. Fan ta Anna Odell.

Terje Werum, (för 39 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Litet märkligt
Men är det inte lite märkligt att Anna Odell ännu inte hittat någon konstnärlig kontext vars essens är det estetiska och konstnärliga värdet av att visa pattarna?

Max Bge-Jensen, (för 39 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Falsk Anna Odell?
Tror själv inte att detta var den riktiga Anna Odell. Låter som ngn som ville skada henne snarare. Läs SvD:s artikel "Den maktfullkomliga psykiatrin". Där beskriver en initierad fd chefsöverläkare om varför det finns så mkt problem inom psykiatrin vilket går ut över hur pat blir medicinerade = "bälteslagda av mediciner och passiviserade.Bra artikel som borde lyftas fram där både förklaring och förslag till åtgärder finns med!

Erogena zoner
Hej. Jag jobbar med en utställning med avgjutningar av mina erogena zoner som ska visas på narionella museet i höst. Det blir spännande. Runt 150 objekt blir det inklusive en helkroppsavgjutning av mun granne Sievert.

Annan Odell, (för 58 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Look-a-like?
eller med en Linnea Hedåås look-a-like ?

Lennart, (för 58 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Slipp hngpattarna - kp en korsett frn Bella-Jane!
Twingly BlogRank