Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Söndag
16 Juni 2024
 
Alexander Bard tar Marina Schiptjenkos plats i Globen.
Alexander Bard tar Marina Schiptjenkos plats i Globen.

Alexander Bard byter kön inför "Andra chansen"

Publicerad: 2009-02-23

I deluttagningen för Melodifestivalen i lördags nådde inte Bodies Without Organs hela vägen fram. EMD med sångerskan Molly Sandén knep istället förstaplatsen. Nu måste BWO kämpa för sin plats i finalen genom att vara med på "Andra chansen" i Globen den 7:e Mars.

Marina Schiptjenko medger att BWO egentligen hade räknat med att komma direkt till Globen. Det var så självklart att hon inte ens planerat vara i Sverige när Andra chansen går av stapeln i Norrköping. Istället kommer hon befinna sig i USA dit hon ska åka på konstmässa med sitt "konstgalleri" som ställer ut det hon kallar modern konst men som Sverige utanför Östermalm kallar för "skulpturer formade som bajskorvar".

- Jag är i New York så jag vet inte hur det kommer att kännas att vara i Andra chansen, berättar Marina.

Ett tag såg det ut som BWO skulle bli utan sångerska för tävlingen i Globen, flera prominenta sångerskor rekryterades men ingen levde upp till samma scennärvaro och talang som Marina. Situationen har dock räddats när Alexander Bard beslutade sig genomgå ett sista-minuten könsbyte.

- Det är möjligen lite drastiskt, men jag har alltid vetat att jag är en liten flicka instängd i en liten pojkes kropp, så detta är ett naturligt steg om än något påskyndat av omständigheterna, berättar Bard.

- Jag kan dessutom alla texterna utantill eftersom jag skrivit dem själv, med en extern sångerska skulle det ha varit ont om tid att öva in allting, detta kommer att gå toppenn, försäkrar Bard.

Anders Larsson, mest känd som keyboardist i Streaplers och nominerad till Guldkalven 2007, kommer ersätta Alexander Bards plats på keyboard.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev