Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
20 Juli 2024
 
Windows 7 integrerar Facebook.
Windows 7 integrerar Facebook.

Windows 7 blir sämre än någonsin

Publicerad: 2009-01-10

Steve Ballmer avslöjade på en presskonferense under gårdagen att Windows 7 kommer att integrera Facebook i ett antal applikationer. Tanken är att underlätta för Facebooks användare och på så vis behålla den marknadsandel Facebookanvändare som använder Windows innan de byter till Linux eller OS X.

Branschkunniga menar på att efter floppen med Windows Vista som har sålt dåligt och knappt piratkopierats överhuvudtaget, vilket räknas som det yttersta måttet på dålig programvara, har Microsoft nu bestämt sig för att ändra inriktning på sitt kända operativsystem. Istället för att fokusera på ett buggfritt och stabilt Windows, vilket varit en dröm för alla Windowsanvändare sen Win 3.11, har Microsoft istället valt att lägga fokus på att användaren lätt kan uppdatera sin Facebook-status samt använda så kallade Facebook applikationer såsom quiz som berättar vilken sorts glass du är eller att posta animerade GIF-bilder på andra personers Funwall.

Beslutet har välkomnats av fjortisar och avundsjuka Svensson över hela landet, Pernilla 16 från Malmö berättar;

- Men guu'' va roligt! Då kan jag skicka Facebook-ägg som kläcks till olika djur medans jag skriver läxorna i MS Word.

Bosse 37, från Tierp kommenterar;
- Nästa gång jag vill skryta för mina barndomskamrater med bilder på en okänd BMW jag hittat på Internet så kan jag ladda upp den direkt från Internet Explorer, toppen!

Bernt Gytredsson professor i Datorsystem vid universitetet för jättestora Datorsystem menar att Microsoft gör fel när de bygger ett helt OS på att prioritera den minst datorkunniga gruppen och den mest hjärndöda applikationen på nätet.

- Hur kommer samhället se ut ifall allt ska kretsa kring Facebook? I längden kan det leda till ett fördummande där folk kan ha svårt att gå upp på morgonen, gå till jobbet eller skolan utan att skriva en skylt med sitt namn och hålla ovanför huvudet "Patrik Persson is vill inte gå till jobbet idag!".


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons