Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Söndag
28 November 2021
 
Ungdomar tror i allt större utsträckning på skräp de läser på Internet.
Ungdomar tror i allt större utsträckning på skräp de läser på Internet.

Ungdomar tror allt de läser på Internet

Publicerad: 2009-11-02

En statistiskt undersökning beställd av TV-programmet Kalla Fakta visar att en av fem personer under 30 år väljer att tro på konspirationsteorier från konstiga Internetsidor hellre än nyheter från vanliga tidningar. Det var i samband med en undersökning av en organisation av knappgökar kallad Sanningsrörelsen som Kalla Fakta beställde undersökningen.

Exempelvis tror var femte person under 30 år att USA själva orsakade 11:e Septemberattackerna, att Svininfluensan är en genetiskt framodlad sjukdom för att minska jordens befolkning samt att Dagens Svenskbladet är en seriös och etablerad dagstidning.

Engelbrekt Paulsen, professor i media och kommunikation vid Uppsala Universitet kommenterar vad han tror att orsaken till problemet är;
- Numera är Internet en stor källa till menlösa påstådda fakta utan bevisning där man lätt kan nå ut till stora mängder människor väldigt snabbt. Idag kan en organisation som Sanningsrörelsen och cyniska rödvinsdrickande pappor i 30-årsåldern hitta på nyheter om penisar i färdigmat eller hundar dömda för fildelning och sedan lätt lägga ut det på nätet där vilken idiot som helst kan läsa det.

Paulsen utvecklar sin teori;
- Korkade ungdomar läser sedan nyheterna och tror på allvar att en flicka som somnade i en tatuerinssalong fick en bild föreställandes en cumshot tatuerad på midjan eller att en man i Italien fått pris för att han har en hårig rumpa.

Kattis Svensson 22, är en läser Dagens Svenskbladet varje dag;
- Ända sedan jag läste om tjejen som hittade en penis i sin färdigmat har jag helt slutat att köpa mat från Findus, tydligen så gör dem mat på dödsdömda fångar i Indonesien, det är sant jag lovar, jag läste det på Internet.

Liam Flygare, 17 år från Hägersten berättar;
- Jag orkar inte läsa tidningar, de är alltid så tråkiga, mycket text och inga roliga bilder. Men det finns en tidning jag läser ibland som har rätt roliga och intressanta nyheter, Dagens Svenska Bladet eller något sånt.

- Den har bara intressanta nyheter. Där läste jag till och med om en hund som åkt fast för fildelning, den dömdes i domstol och fick böter och allting. Det är ju skitballt, en sån hund vill jag också skaffa så får den ta skulden ifall jag åker fast när jag laddar ned spel och filmer.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: SvD
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 10 kommentarer

Var?
Var kan man köpa en sån Wristcutter G....åt en kompis?

Killa, (för 52 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

As-kul
Den som tror på det som sägs i TV4 borde få skallen undersökt. Vem tar fram en undersökning om hur många ungomar som tror på det i den skräpkanalen? De siffrorna är betydligt mer skrämmande eftersom allt över 0 är för mycket.

Anders, (för 53 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Och vadårå?
Det var ett väldigt lamt försök till ett skämt, men du ska ändå ha cred för att du försökte.

Max Zomborski, (för 53 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Och vadårå?
Vi har faktiskt trosfrihet. Och varför skulle vanliga Internetsidor vara opålitligare än konstiga tidningar, förresten? Tidningar köper man i kiosker där man inte vet om kioskägaren ändrat i artiklarna eller lämnat influensavirus på pappret.

Alex, (för 53 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Re: Kriminellt felaktig rubrik
Sant, men det är fortfarande fel

Grammatikpolisen, (för 53 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka
Prenumerera p Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev
Twingly BlogRank