Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
20 Juni 2024
 
För att ansluta till Internet behöver man en svart låda, som kallas för modermodem.
För att ansluta till Internet behöver man en svart låda, som kallas för modermodem.

Sverige ska bli snabbast i världen att kolla mail

Publicerad: 2009-11-06

Under veckan meddelade infrastrukturminister Åsa Torstensson (c) att Sverige ska bli världsbäst på att ladda ned epost. Målet är att 90 procent av hushållen och företagen ha tillgång 100 Mbit/s bredband senast 2020.

Jonas Svahnlund 27 kommenterar regeringens bredbandssatsning;
- Detta är som att bli spottad i ansiktet efter att man först blivit rövknullad mot sin vilja, va fan tror dom någon behöver en 100Mbit uppkoppling till nu när dem infört IPRED, FRA och telekompaketet och man inte längre kan ladda ned filmer och spel?

Björn Svensson 32, uttrycker en liknande åsikt och har dessutom ett alternativ redo;
- Jag ska börja använda dial-up modem igen, jag har hämtat mitt gamla 28.8 Dynalink faxmodem från källarförrådet, jag tror jag har ett gammalt US Robotics 56k någonstans också men det är skitsamma. 28.8 kommer att räcka nu när de ändå tagit bort allt det roliga med Internet, dom jävla svinen.

Christian Engström, EU-parlamentariker för Piratpartiet är övertygad att hastighetsökningen för bredband inte är seriöst menad;
- Denna hastighetsökning har dem medvetet beslutat om för att trakassera oss i Piratpartiet och våra väljare. Kring början av 2000-talet satt unga män över hela Sverige och väntade på att få snabba Internetuppkopplingar, att få en bra uppkoppling var som att få en guldbiljett till Willy Wonkas chokladfabrik.

- Genom IPRED, FRA och telekompaketet har man nu helt vridit tillbaka tiden. Vad ska man med 100Mbit/s om man inte delar filer? Surfa? Skriva mail? Titta på hundar som åker skateboard på YouTube?

- Ja ok det sista är väl ok, hundar på skateboard är kul men det räcker med futtiga 2Mbit för att titta på såna,
tillägger Engström.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: DN DN2
Annons
Slipp hängpattarna - köp en korsett från Bella-Jane!