Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Måndag
20 Maj 2024
 
Jan Björklund har snart ätit upp de sista riktiga liberalerna.
Jan Björklund har snart ätit upp de sista riktiga liberalerna.

Sista riktiga liberalen snart uppäten

Publicerad: 2010-12-09

Efter åtskilliga år under ledning av först Lars Leiljonborg och sedan Jan Björklund har nu Folkpartiet endast ett fåtal medlemmar kvar som är riktiga liberaler.

Under de senaste veckorna har Jan Björklund jagat svenska liberaler som befinner sig på sol- och badsemester i Egypten. Björklund siktades senast på kusten utanför den populära turistorten Sharm El Sheikh, då han sökte sig in nära kusten för att spana på en grupp svenska resenärer från Göteborg.

Experter menar nu att den senaste vågen av attacker i Sharm El Sheikh är de avslutande operationerna i en omfattande planerad aktion att rensa Folkpartiet från riktiga liberaler. Göran Stollerud, professor i förlorade ideal, har kommenterat;
- Folkpartiet har fått färre och färre riktiga liberaler sedan Lars Leijonborgs tillträde som partiledare och partiet valde att ändra sin huvudinriktning till burkaförbud och "hårdare tag i skolan".

- Det är tragiskt vad som hänt, det bästa som kan hända nu är att Björklund på något vis avgår och Mikael Trolin blir ny partiledare, men det är nog tyvärr en önskedröm. Allt vi kan göra är vänta och ser hur många illa motiverade utspel mot invandrare som Folkpartiet gör 2011,
berättar Stollerud.

Både Fritidsresor och Ving säger att alla verkar ta det lugnt, väldigt få personer har hört av sig med frågor:
– Enligt vad vi har hört från plats ligger våra gäster vid poolen och tar det lugnt, säger Magdalen Örngott, informationschef på Ving.

Ving har cirka 670 gäster i Sharm el-sheik, Fritidsresor cirka 630 och Apollo cirka 690, en handfull av dessa tros vara socialliberala folkpartister.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: DN DN2 DN3 DN4
Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev