Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
22 Juni 2024
 
Svenske Alexander Thomas till vänster delar namn med den amerikanske gayporrstjärnan.
Svenske Alexander Thomas till vänster delar namn med den amerikanske gayporrstjärnan.

På Google är han gayporrstjärna

Publicerad: 2010-05-05

När Alexander Thomas googlar sitt namn syns han knappt. Det gör istället en mycket aktiv gayporrstjärna från Texas som använder namnet som pseudonym när han medverkar i pornografiska filmer.
- Jag får göra ett tillägg i mina arbetsansökningar, om ni söker på mitt namn så finner ni en gayporrstjärna, det är inte jag, berättar Thomas för Svenskbladet.

I slutet av förra året var ekonomistudenten Alexander Thomas ensam hemma, sjuk och eländig med en envis förkyldning. Med ingenting att göra satte han sig vid datorn och gjorde det som så många skäms för – googlade sitt namn. Resultatet var en chock;
– Det första som dök upp var en sida för Gay Erotic Video Awards 2008, mitt namn stod som vinnare av "Best threesome" i filmen "Break In" från filmstudion Falcon Studios!

Det kan låta banalt men det blir allt viktigare för privatpersoner att synas på rätt sätt på internet. Rekryterare som gör sökningar på personnamn när de funderar på att anställa någon har ökat med 31 procent på bara två år. Att dela namn med en läderbög som poserar på Internet endast iförd cowboyhatt och stövlar kan vara riskabelt ifall den som tittar på ansökan är homofobisk.

Bara några veckor efter att Alexander Thomas blivit medveten om den threesomebelönade porrstjärnan med samma namn som han själv ansökte han om en praktikplats på en revisionsbyrå i Stockholm;
- De ringde upp mig i ett tidigt skede av anställningsprocessen och frågade ifall det var jag som medverkat i filmen "Blacks on Boys 3".

Alexander berättade snabbt om den amerikanske porrstjärnan från Texas som älskar svart kuk och förtydligade att det inte var honom det gällde. Rekryterarna blev uppenbart lättade. Sedan dess lägger han alltid in en fotnot i sina ansökningshandlingar som förklarar att det inte är han som är "Texas Tom" eller "Cumbucket Tom", vilket är några av den amerikanske Alexander Thomas många alias inom branschen.

– Men det känns fruktansvärt orättvist att det ligger på mig att behöva förklara. Jag är en aspirerande ekonomiassistent och vill inte synas i sådana sammanhang, berättar Alexander Thomas.

- Jag har inget emot homosexuella, men jag villl inte att mitt namn ska associeras med gayporr, speciellt inte när jag vill framstå som professionell och söker jobb, förklarar Alexander Thomas.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: DN DN2 sourze
Annons