Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Tisdag
27 September 2022
 
Microsofts nya bildbehandlingsprogram använder åtskilliga nya automatiska filter.
Microsofts nya bildbehandlingsprogram använder åtskilliga nya automatiska filter.

Nytt bildbehandlingsprogram från Microsoft

Publicerad: 2009-08-31

Microsoft deklarerade under måndagen att man nu lanserar ett nytt revolutionerande bildbehandlingsprogram, beslutet mottogs med en viss skepticism då MicroSoft aldrig varit ledande inom denna del av mjukvarumarknaden.

Marknaden för bildbehandlingsprogram har ansetts mättad i och med företaget Adobes dominerande ställning, en ställning som även befästes i och med Adobes köp av företaget Macromedia. Adobes program Adobe Photoshop har blivit något av en standard inom den grafiska samt webbindustrin.

Microsoft utlovar dock att det nya programmet, Microsofty ClickEdit, kommer att vara revolutionerande då det i mindre grad än Adobe Photoshop litar till användarens förkunskaper. Avancerade knep som kräver flera steg för att utföras i Photoshop kräver endast ett enda klick i det nya programmet tack vare de särskilda filter som finns inbyggda i programmet. Till exempel finns det speciella BW-filtret som använder sig av en avancerad igenkänningsteknik för att automatiskt hitta ansikten och bearbeta dessa.

För tillfället släpps Microsofty ClickEdit endast i Polen, lanseringen i övriga Europa samt USA har blivit försenad pga okända omständigheter. Men man räknar med att lösa dessa problem inom kort och lansera i fler länder. Microsoft har även meddelat att en patch kommer att släppas i slutet av September som kommer att rätta till den så kallade "Black hands"-buggen som många användare rapporterat under beta-testningen.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: IDG SvD
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 6 kommentarer

lulz where had!
Vore det inte enklare att släppa nån form av Aftonbladet-expansion till Photoshop i stället? Utöver BW-filtret och åtgärder mot black hands-buggen så skulle passande features vara exempelvis "komet-kollisionen i fem enkla steg" och "missvisande grafer".

j, (för 57 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

j
Microsoft Niggaway !

j, (för 57 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

black hands
"Black hands"-buggen, bästa jag läst idag!

jesp3r, (för 57 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Gammal nyhet
Det där programmet har såväl dags- som kvällspress använt i åratal för bilder på brottslingar (s.k. "vitpixling"). Funktionen för att göra händerna vita är ganska ointressant, då man lika gärna kan beskära bilden eller välja en bild där händerna döljs under en jacka el. dyl. Det har fungerat bra länge.

Jonas, (för 57 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Polen
http://photoshopdisasters.blogspot.com/2009/08/microsoft-poland-at-least-they-left.html

Alf, (för 57 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka
Slipp hngpattarna - kp en korsett frn Bella-Jane!
Twingly BlogRank