Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
20 Juli 2024
 
Romantiska fotografier med segway i solnedgången är det nya svarta.
Romantiska fotografier med segway i solnedgången är det nya svarta.

Nytt användningsområde för Segway

Publicerad: 2010-09-04

Det toppmoderna fortskaffningsmedlet Segway kan bäst beskrivas som "ett tvåhjuligt självbalanserande elmotordrivet fordon avsett för transport av en person".

Fram till nu har användandet av Segway sträckt sig till turistbyråer, för lite crazy transport av slöa turister.

Men nu har man alltså upptäckt ett nytt användningsområde för det toppmoderna färdmedlet. Det var under juni månad som den utbildade fotografen Ernst Suchenhauser från ön Rügen i Tyskland kom på en ny, het trend. Av misstag råkade han fotografera två turister, på sina segways, i solnedgången.

Suchenhauser lade upp de nytagna bilderna på sin hemsida - och sedan fullkomligt exploderade intresset kring att bli fotograferad på segway i solnedgången.

Affärerna går så bra för Suchenhauser att han nu har råd att köpa en tredje segway, som han själv kan stå på när han fotograferar. Det tillför "en ny dimension i upplevelsen", att själva fotografiet kan tas på samma höjd som de som fotograferas gör.

Att man måste ha hjälmen på sig under fotograferingen verkar inte bekymra kunderna.

Suchenhauser berättar också att intresset är stort i Sverige, speciellt stort verkar intresset vara i Skåne och Suchenhauser berättar att flera kändisar tagit turistbilder med segways i solnedgången:

- Ja, den kanske mest kända var den svenska nationalsocialistledaren Jimmie Åkesson som var här, han var väldigt entusiastisk över segwayen. Han skrattade som ett barn i flera timmar när han förde styrspaken framåt, så att segwayen åkte framåt, och åt sidan, då den kör runt, runt.

- Jag tog nära femtonhundra bilder på Jimmie, iklädd cykelhjälm, när han står på segwayen. Han var så glad. Sen sade hans mamma att det fick räcka. Då blev han visst lite ledsen, det såg jag på honom, berättar Ernst Suchenhauser.

 


Annons

Oddjob Svensson

Fler artiklar av Oddjob Svensson


Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev