Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
20 Juli 2024
 
Isbjörnarnas fallande intelligens förklarar deras nuvarande situation
Isbjörnarnas fallande intelligens förklarar deras nuvarande situation

Ny forskning; "Isbjörnar är korkade"

Publicerad: 2008-11-03

Anti-miljölobby institutet PKR i Iowa kom idag ut med nya en ny forskningsrapport. Rapporten visar att isbjörnarnas fallande antal inte alls beror på den extremt snabba avsmältningen av havsis i Arktisområdet som man tidigare trott.

Rapporten visar inget samband mellan växthuseffekten och det falnande antalet isbjörnar, istället tillskrivs isbjörnarnas bristande intelligens dagens situation.

- Isbjörnar är helt enkelt korkade och hänger helt enkelt inte med i evolutionen, och evolution är något helt naturligt det vet du och jag, precis som det är naturligt för män och kvinnor att ha ensamrätt på det heliga äktenskapet och vår naturliga rätt att bära skjutvapen, kommenterar Justin Smith vid Iowa-institutet.

- Våra labratorieundersökningar visar att isbjörnarnas intelligens har försämrats mer och mer, de kan varken lösa enkla multiplikationer eller lägga rätt sorts träkloss i rätt hål på en låda.

Oljeindustrin i USA pekar nu på rapporten som en anledning att kunna få utnyttja ytterligare obruten mark i Alaska för oljeutvinning, samt att få inrätta en särskild forskningsgrupp som ska titta på intelligensen hos apor och andra djur som befolkar regnskogen i Amazonas.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev