Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
22 Juni 2024
 

Ny app hjälper dig gå över gatan

Publicerad: 2011-09-27

En ny app tillgänglig både för iPhone och Android hjälper smartphoneanvändare att gå över övergångsställen. App:en sparar även statistik över hur lång tid det tog att gå över övergångsstället, samt hur många gånger personen ifråga gått över övergångsstället.

- Vi ser allt fler användare som väljer att använda sin smartphone för vardagssysslor, tidigare var det mest för att sköta bankaffärer online eller boka biljetter, förklarar Erik Rasmussen, journalist vid IDG.

Jonas Isaksson från Stockholm, 36 år och arkitekt berättar för Svenskbladet;
- När jag tar mig till och från jobbet korsar jag många vägar, denna app har hjälpt mig varje gång.

- I början var det lite ovant att stirra in i skärmen när man gick över gatan,  men man anpassade sig snabbt, och appen har även en inbyggd varningssignal som varnar ifall man möter någon, förklarar Jonas.

Professor Göran Stollerud,  expert på distributed computing samt tarmsjukdomar berättar;
-  Smartelefonernas spridning och dess sofistikerade funktionerna har skapat otroliga möjligheter att skapa olika typer av apps som kan ha en livsomvälvande effekt på vår vardag.

- Det har dock visat sig att en överväldigande majoritet av apparna i nedladdningslistorna är såna som imiterar pruttljud eller gör om dina foton så du ser ut som ett fetto.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev