Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Tisdag
27 September 2022
 
"Bella & Tyra Show" är numera klassat som intellektuell underhållning.
"Bella & Tyra Show" är numera klassat som intellektuell underhållning.

Meningen med livet är funnen!

Publicerad: 2010-05-20

Meningen med livet är funnen! Det har tagit 2500 år sedan de kloka gamla grekerna på riktigt började fundera på frågan, men trots ihärdiga försök gick de alla bet.

Även olika religioner har under historiens gång gett sig på frågeställningen och till och med hittat på speciella idéer och begrepp kring den för att kunna förklara, men ingen vettig människa har riktigt gått med på det att man får ändra på reglerna för att kunna svara på frågan.

Frågan har även diskuterats flitigt under tusentals seriösa filosofiska möten och konferenser i århundraden runt om i världen - samt i olika kök på efterfester, ofta till tonerna av Green days "Good Riddance" - men ingen har hittills kunnat formulera svaret på denna tidigare eviga och komplexa existensiella fråga.

Istället var det, något oväntat, under gårdagens inspelning av det bloggdiskuterande programmet "Bella & Tyra Show" - som för den intresserade finns att titta på via den ideella hemsidan Nyheter24 - som man diskuterade sig fram till meningen med livet.

Det var bloggaren och entrepenören Isabella (fd. "Blondinbella") Löwengrip som ställde den avgörande frågan som ledde fram till det efterlängtade svaret. Detta under inspelningen av den numera väl ansedda intellektuellt utmanande bloggshowen "Bella & Tyra Show".

Showen går ut på att Bella och Tyra ställer frågor till olika bloggare, och ibland frågar man lite mer allvarliga frågor. Det  var det som hände när svaret på vad meningen med livet är kom
Frågan som ställdes löd:

"Och, om jag säger så här.. vad tycker du är meningen med livet?"

Den inbjudna bloggästen Suzie Mandelh, som kallar sig Suuz när hon bloggar, tänkte länge, tittade till vänster upp i taket och svarade sedan, nästan drömskt:

"Meningen med livet är att leva här och nu. Carpe diem."

Horst Schwarzwald, självutnämnd filosofie doktor i abstrakt existensialism, tycker att det är ett stort steg för människan att man kommit fram till menigen med livet:
"Det här är en stor dag för alla människor med ett filosofiskt intresse. Att den här dagen skulle komma, det trodde jag inte under min livstid. Jag är djupt imponerad av Bella & Tyra Show. Jag är övertygad om att man i framtiden kommer att omvärdera detta åsidosatta storverk inom rörliga bild-mediet, nu när detta uppdagats. Inte minst kommer skitnödiga indiestockholmare i barerna på uteställena kring Nytorget att helt naturligt prata som om de sett varje avsnitt av Bella & Tyra Show, och att de aldrig gjort åtlöje av showen."

Schwarzwald fortsätter:
"Nu är det verkligen klart. Cementerat. Det känns otroligt bra. Inga frågetecken kvar att räta ut. Nu får ni ursäkta mig, nu ska jag bli full och lyssna på 'Good Riddance' i köket."


Annons

Oddjob Svensson

Fler artiklar av Oddjob Svensson


Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 16 kommentarer

Gillar alla filosofistudenter som kommenterar detta
som att ni en dag ska losa den stora fragan genom att lasa filosofi. Jag bara skrattar.

Jenny, (för 53 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Förutseende
Jag läste också filosofi på universitetsnivå, för min högsta dröm var att bli arbetslös.

SunshoneBlind, (för 54 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

varför
Jag vill tacka Isabella så jävla mycket för att nu vet jag att mina 7 års studier i existentialfilosofisk ämnen är helt bortkastad tid mina skyhöga studieskulder kommer att ge mig existensminimum resten av mitt usla liv Oberoende var jag kan få för jobb med mina i dag värdelösa betyg

Nyutnmnd fre detta professor , (för 54 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Framtid nej
Är det jordens undergång som den store tänkaren och bloggarinnan Suzie Mandelh förutspår med sin tes om meningen om livet. Carpe diem quam minimum credula postero" (fånga dagen, lita ej på morgondagen) eller som det lite mera populärt även uttrycks parta i dag i morgon kan det vara för sent. Åtminstone har grekerna och diverse kreditinstitut redan en tid följt budskapet. Så ikväll är det slut fest.

Mefisto , (för 54 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: bloggare
Utan flickornas begåvning så att säga så ser vi det politiska partiernas kollektiva brist på dyigtAnnons
Cuzz Cazooka
Slipp hngpattarna - kp en korsett frn Bella-Jane!
Twingly BlogRank