Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Fredag
30 September 2022
 
Den nya generationens mobiltelefoner är intelligentare än tonåringar.
Den nya generationens mobiltelefoner är intelligentare än tonåringar.

Mobiltelefoner nu mer intelligenta än tonåringar

Publicerad: 2010-02-18

En nyligen avslutad studie genomförd av Lunds universitet visar att den nya generationens mobiltelefoner, så kallade smartphones, nu har passerat tonåringar i intelligenskvot. Professor Göran Backlund som ledde studien kommenterar;
- Vår undersökning visar tydligt att de nya mobiltelefonerna alla har betydligt högre intelligens och bättre social kompetens än deras tonåriga ägare.

Backlund menar att detta gäller för alla märken, såväl iPhone, Android-baserade telefoner samt Nokias senaste serie.

Marika Pettersson 16, äger en Nokia N900 smartphone som hon fick i födelsedagspresent av sina föräldrar. Hon har för vana att prata mycket högt i den på tunnelbana, buss och pendeltåg, så att alla resenärer som sitter i närheten av henne inte kan undgå att höra precis allt hon säger.

Marika berättar vad det är med Nokia N900 som gör den så nyttig och användbar;
- Nåkiia är bra liksom, ja bah ringde å pratade med Janina nyss och bah frågade vad hon och Jonas håller på me. Å hon liksom, "ja typ har inte gjort nåt alls me honom tjejen! vi är bara kompisar", viiiisst bruden!

- Asså ja vet att hon ljuger, Jonas hade en BK med HS med henne, Majsan berätta det för mej! Hon är en sån slampa, sen jag gav honom ett blåsjobb i plugget var han liksom min! Berättar en upprörd Marika för Svenskbladet.

Marikas Nokia N900 berättar för Svenskbladet om sin vardag med Marika;
- Jag har samma processorkraft som en mindre laptop, förutom alla de avancerade GPS-tjänster och databaser som jag har tillgång till skulle jag även kunna utnyttjas för att räkna ut avancerade matematiska beräkningar.

- När Marika lagt mig på laddning om nätterna brukar jag i smyg surfa på sidor med klassisk fransk poesi, det har varit ett intresse ända sedan jag kom av hopmonteringsbandet.

- Men det mest avancerade jag blir använd till är att ta foton av Marika när hon poserar i BH framför spegeln hemma, för att sen lägga upp bilderna på Bilddagboken och visa sina vänner. Sen är det samma hundratals hjärnlösa samtal till samma korkade kompisar dagarna i ända.

- Jag när numera en hemlig önskan om att hon ska tappa mig framför hjulen på en bil, eller att hon råkar tappa mig ned i en toalett. Det är visserligen desperata och sjukliga tankar, men kortslutning skulle innebära en väg ut ur denna existens av ändlöst, hjärnlöst och menlöst fjortissnack.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: DN
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 10 kommentarer

Angående korkat
Jajamen

Kalle, (för 39 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Jag förstår Nokian
Asså typ, vart är du? har längtat efter att prata bah med mina tjejisar, måååste veta vart du ärr!

lskling!!, (för 49 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Jag förstår Nokian
Jag är visserligen en iPhone och känner en stark förakt mot alla Nokiamobiler, till och med de blå veteranerna, men jag kan inte låta bli att lida med Nokian i artikeln. Jag led av samma problem tills en dum fjortistjej tappade mig och jag nu legat i buskarna i tre dygn. Hur som helst, fria mobilerna!

iPhone 3G, (för 54 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: So what else is new?
Nja. Det beror på vem man frågar ;) Jag vet mycket väl vad en huggkubbe är. Ditt påstående är nog mer riktat mot ca 70% av ungommmen som kallas "fjortisar". Hehe. Men denna artikeln var så jävla klockren!

17 rig kille., (för 55 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Korkat
Korkat det är ju sant såna är ni

En som vet, (för 55 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Prenumerera p Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev
Twingly BlogRank