Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
13 Juni 2024
 
Göran är jättenöjd med att äta bacon till frukost och tycker inte att någon ska ifrågasätta det.
Göran är jättenöjd med att äta bacon till frukost och tycker inte att någon ska ifrågasätta det.

LCHF-diet ökar risk för överdriven reaktion vid kritik av LCHF-diet

Publicerad: 2011-10-27

Sveriges Radios Ekot avslöjade på tisdagen att LCHF-dieten (low carb, high fat) som innebär att man ska äta mer fett och mindre kolhydrater, är en produkt av olika intresseorganisationers lobbyverksamhet. 

Detta går tvärtemot den bilden som förespråkarna för LCHF-dieten velat ge sken av. Enligt dietförespråkarna är LCHF-dieten för de som "kan se skillnaden mellan trovärdig vetenskap och livsmedelsindustrins reklam". Men enligt Ekot är det alltså precis tvärtom.

Bland annat kunde Ekot avslöja att amerikanska National Cattlemens Association är några av de som sponsrat forskningsrapporter angående fördelarna med LCHF.

Reaktionerna mot Sveriges Radio och Ekot-redaktionen blev massiv. Tusentals upprörda före detta fetton som kunnat vräka i sig bacon och fett och samtidigt bli smala skrev skitarga mail om att LCHF-dieten "visst fungerar" och att det är "vegetarisk vänstermedia" som jobbar på SR:s Ekot. 

Göran Heinrich, 51, är ett före detta fetto som blivit smal genom att bölja i sig biff och bearnaise och bacon. Han är vansinnig på kritiken mot LCHF-dieten:

- Det är inget fel på LCHF-dieten! Äntligen kan vi soffpotatisar som älskar fet onyttig mat äta fet, onyttig mat och samtidigt bli smala. Man får inte glömma att det är väldigt jobbigt för oss att inte äta godis och vitt bröd.

- Kritisera inte oss för att vi tar det här valet. Det är ju bara hemskt tråkigt att det inte finns något annat sätt eller någon annan metod än att äta jättemycket fett som gör att man går ner i vikt.

 


Annons

Oddjob Svensson

Fler artiklar av Oddjob Svensson


Annons
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev