Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Tisdag
27 September 2022
 
Göran är jättenöjd med att äta bacon till frukost och tycker inte att någon ska ifrågasätta det.
Göran är jättenöjd med att äta bacon till frukost och tycker inte att någon ska ifrågasätta det.

LCHF-diet ökar risk för överdriven reaktion vid kritik av LCHF-diet

Publicerad: 2011-10-27

Sveriges Radios Ekot avslöjade på tisdagen att LCHF-dieten (low carb, high fat) som innebär att man ska äta mer fett och mindre kolhydrater, är en produkt av olika intresseorganisationers lobbyverksamhet. 

Detta går tvärtemot den bilden som förespråkarna för LCHF-dieten velat ge sken av. Enligt dietförespråkarna är LCHF-dieten för de som "kan se skillnaden mellan trovärdig vetenskap och livsmedelsindustrins reklam". Men enligt Ekot är det alltså precis tvärtom.

Bland annat kunde Ekot avslöja att amerikanska National Cattlemens Association är några av de som sponsrat forskningsrapporter angående fördelarna med LCHF.

Reaktionerna mot Sveriges Radio och Ekot-redaktionen blev massiv. Tusentals upprörda före detta fetton som kunnat vräka i sig bacon och fett och samtidigt bli smala skrev skitarga mail om att LCHF-dieten "visst fungerar" och att det är "vegetarisk vänstermedia" som jobbar på SR:s Ekot. 

Göran Heinrich, 51, är ett före detta fetto som blivit smal genom att bölja i sig biff och bearnaise och bacon. Han är vansinnig på kritiken mot LCHF-dieten:

- Det är inget fel på LCHF-dieten! Äntligen kan vi soffpotatisar som älskar fet onyttig mat äta fet, onyttig mat och samtidigt bli smala. Man får inte glömma att det är väldigt jobbigt för oss att inte äta godis och vitt bröd.

- Kritisera inte oss för att vi tar det här valet. Det är ju bara hemskt tråkigt att det inte finns något annat sätt eller någon annan metod än att äta jättemycket fett som gör att man går ner i vikt.

 


Annons

Oddjob Svensson

Fler artiklar av Oddjob Svensson


Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 28 kommentarer

LCHF är farligt
Det är farligt med LCHF. Jag körde det ett år och visst tappade jag vikten. Men testiklarna har skrumpnat ihop och även själva penisen. Brösten har börjat växa som meloner också. Mentalt har det hänt något som gör att jag vill gå klädd i klänning och så bara måste jag gå in i en barnvagnsbutik när jag ser en.

Knut Hanzon, (för 18 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Vegitarian
Har gått ner 25Kg på 7 Månader, utan att äta en enda köttbit, med LCHF (har ju då givetvis fått proteiner ifrån växtriket).

Kalle Svensson, (för 47 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Re: Det ?r ju ett sk?mt!
Vad är skämt? Fläsket?

Fetto, (för 48 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Mrs
Är du fet och ful eller?

Tjock Is, (för 48 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

LCHF FTW!
Brie-ost med smör till frukost, what's not to like!!!

Rssner, (för 48 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Twingly BlogRank