Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
22 Juni 2024
 
"Nej, jag tycker inte att det är roligt, så nu går jag."
"Nej, jag tycker inte att det är roligt, så nu går jag."

Lajvande ökar risk för att inte förstå skämt om lajv

Publicerad: 2014-09-11

Dagens Svenskbladet rapporterade tidigare i veckan om att SVEROK (tidigare Sveriges Roll- och Konfliktspelsförbund) satsar 3,2 miljoner på en utredning om varför det alltid är bajs på ringen på lajv.

Efter att denna nyhet spridits som en löpeld över Sverige framkommer nya, tidigare okända uppgifter om lajvare som grupp.

Tidigare har man anat men inte till fullo förstått vidden av att lajvare har svårt att ta till sig eller ens förstå skämt om lajv, lajvande och lajvare.

Men i och med Svenskbladet-artikelen har man kunnat konstatera att lajvare har svårt att förstå skämt om deras hobby och iivsstil. Främst genom fera ifrågasättande foruminlägg om artikeln på diverse lajvforum på nätet.

Bland annat kan man läsa ett inlägg som lajvaren Legimlion01 skrivit:

"Det är möjligt att det kan ha skett, men jag har aldrig sett något bajs på ringen på de bajamajor jag bevistat under de tre senaste lajven (Svärdshjärta II, Raskrig i Rohordor eller Pilen i Penis 2013)"

Signaturen Megorch skriver:

"Det var i alla fall INTE JAG som bajsade på ringen på bajamajan i mitten under fredagskvällen (22.30-tiden) på lajvet Spjutskjulet (2011)"

Vidare kan man läsa ett upprört debattinlägg om huruvida det är värt att SVEROK lägger 3,2 miljoner på en utredning:

"Det är inte en rimlig summa. Man borde istället informera om detta på informationsmöten innan lajvet börjar och kanske dela ut diverse flygblad. Det är billigare. I alla fall om man väljer ett hyfsat billigt tryckeri."

 

 


Annons

Oddjob Svensson

Fler artiklar av Oddjob Svensson


Annons
Svenskbladet är lugnt ... säger Liam