Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
29 September 2022
 
Googles nya mobil går igenom din post och betalar räkningar automatiskt bara du lägger den ovanpå dem.
Googles nya mobil går igenom din post och betalar räkningar automatiskt bara du lägger den ovanpå dem.

Googles nya telefon sköter ditt liv

Publicerad: 2010-01-06

På tisdagskvällen svensk tid lanserade it-jätten Google som sin nya mobiltelefon Nexus One, en så kallad smartphone, som företaget hoppas att de ska kunna erövra en stor del av mobilmarknaden med. Förväntningarna på telefonen har varit uppskruvade men det se rut som att telefonen kommer att kunna leverara dem.

Den nya supertelefonen är utrustad med en 3,7-tumsskärm med 480x800-upplösning och en processor om 1 Gigafjomp av typen Snapdragon. Mest imponerande är dock den mjukvarufunktion hos telefonen som gör att den via muntlig instruktion kan agera helt självständigt, Google Voice Control, just denna funktion har visat sig mycket användbar för att utföra vardagliga tidsödande uppgifter.

Allt man behöver göra är lägga telefonen på den räkning som man vill ha betald, telefonens kamera tar en bild av räkningen och telefonen betalar sedan räkningen via internet, ifall det krävs kan den ringa upp och betala över telefon eller ringa upp för att kontakta företaget som skickat räkningen.

En av de som använder Google Voice Control flitigt är Maria Wallin, hon säger att telefonen helt förändrat hennes liv och att hon numera är mindre stressad och har mycket mera tid över att göra vad hon vill;
- Det är jätteskönt, jag hade en massa räkningar att ta itu med och behövde boka tid hos tandläkaren.

- Min Google-telefon fixade allting, jag behövde bara slå på den, lägga den på min bunt med räkningar och brev och sen be den att betala dem och boka en tid, 

Familjens 12-åriga dotter Lotta är också överförtjust i den nya telefonen;
- Den gjorde alla mina läxor över natten, jätteskönt, jag som hatar matematik och Franska, allt var klart när jag på morgonen när jag kom ned i köket för att äta frukost.

Även Lottas pappa Leif Wallin tycker om den nya telefonen;
- Jag spelar mycket golf på min fritid och genom en speciell golf-app har jag lyckats förbättra min swing. Allt jag behöver göra är slå på kameran och ställa telefonen bakom mig när jag övar på rangen.

- Telefonen spelar in allt via sin kamera och analyserar mina rörelser, sen talar den om för mig hur jag ska förbättra min teknik. Den säger till genom sin lilla högtalare "Leif, håll in din högra armbåge, flytta vänster ben en aning ut", den är fenomenal, jag har redan sänkt mitt handicap, berättar Leif entusiastiskt.

Även för yngsta dottern Sofie 2 år kommer mobilen väl till pass, mamma Maria berättar;
- Innan vi skaffade Googletelefon brukade vi turas om att natta Sofie, läsa en saga säga god natt och så, men nu låter vi Nexus One läsa godnattsagan istället, på så vis får jag och Leif mer tid för varandra och vi kan titta på TV eller hitta på något annat.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: DN SvD DN2 Expressen Expressen Mobil SweClock IDG IDG IDG2 IDG3 IDG4 YLE Arbetarbladet KVP Affärsvärlden VA DagensPS
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 2 kommentarer

Men Motorola då...?
Har en ny app till min Motorola Razr. Pocket Microwave Pro. Starta appen och lägg den på matlådan. Effekten från antennen ökas radikalt, och lunchen är någorlunda varm och ätbar på cirka fem minuter. Behöver iof ladda luren efteråt då appen slukar batteri. Ett annat minus är att jag råkade fippla igång appen i fickan. Gissa om skrevet blev hett!?! Molande pungvärk i en vecka efteråt är ingen lek. Gav den därför bara en trea i betyg...

Frdda, (för 42 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Blaha....
Nästa generation av privata telefoner sköter hela ditt privata liv. Håller koll på alla KK som du har och alla engångsragg och även fall där du haft halva inne men har varit för full för att fullborda. Namn, bild, telefonnummer och Facebook sparas lätt redan vid bardisken. Telefonen är även utrustad med en intimfunktion med vibrator och stönljud. Gruppuppkoppling är fullt möjlig i intima situationer, upp till 16 deltagaer samtidigt.

Huge Hefner, (för 55 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka
Helfoder för hund och baby
Twingly BlogRank