Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Fredag
30 September 2022
 
Googles nya tjänst är tänkt att koppla in alla människor i ett jättelikt virtuellt system.
Googles nya tjänst är tänkt att koppla in alla människor i ett jättelikt virtuellt system.

Google avvecklar verkligheten

Publicerad: 2010-08-06

 

Ett av de mest inflytelsetika företagen i världen, Google, meddelade på torsdagen, under en hemlighetsfull presskonferens, att man utvecklat en ny tjänst som enligt företaget kommer avveckla "verkligheten".

Avvecklandet gäller inte bara begreppet som sådant, utan själva företeelsen "verklighet". Tiden kommer fortfarande att ticka som vanligt, och årstider kommer förändras - men verkligheten kommer inte längre att existera för de personer som kopplar in sig i tjänsten.

Den nya tjänsten, som går under namnet Google Matrix, har utvecklats under största hemlighetsmakeri. Och det råder fortfarande stor sekretess kring hur tjänsten är uppbyggd - men några detaljer har sipprat ut. Bland annat att Google kommer att använda sig av ett "invite"-system, precis som Google Wave och Gmail fungerat tidigare. 

Rapporter gör gällande att man kan köpa "invites" till tjänsten Google Matrix för närmare 20.000 kronor styck på svarta marknaden.

Själva funktionen, avvecklandet av verkligheten, verkar dock vara något individuellt, ett tillstånd, eller en "drömverklighet". Google Matrix fungerar ungefär som ett dataspel: man kopplar in sig i en dator och lever sitt liv i det "spelet", den "virtuella verkligheten". 

På så sätt kan man avveckla verkligheten, eller i alla fall själva sinnebilden av verkligheten - och låta den verkligheten skötas av robotar. 

Google hoppas på att alla människor i hela världen kopplar in sig i tjänsten, och att man på så sätt lever hela sitt liv virtuellt. Detta för att Google inte vet hur man tjänar pengar på saker och verkligheter som inte är "virtuella".

Robotarna som kommer att ta hand om verkligheten när alla människor är inkopplade i Google Matrix är programmerade så att de inte kan skada människor, och enligt Google finns det 5 regler som robotarna går efter, vilka är designade som en labyrint för deras system, vilket gör att de heller inte kan börja tänka själva.

Google har arbetat med Google Matrix under en längre tid och man har utvecklat ett flertal patent kring det hela. Bland annat ett "Totem", ett personligt digitalt föremål man ska använda för att veta om man är i verkligheten, eller befinner sig i det här "drömverklighetstillståndet". Flera "architects" har utbildats för att kunna bygga skräddarsydda virtuella verkligheter till konsumenterna och "the kick" är en funktion att väcka någon ur en dröm i drömverkligheten. 

För dör man i en dröm i drömverkligheten faller man ner i "limbo" - en bugg i systemet som gör att man tror sig leva i en "déjà vu". 

Det hela låter mycket krångligare än vad det är. 

Google Matrix finansieras med hjälp av Google SenseAd, en virtuell, textbaserad reklam som vet vad du tänker på och vad du vill ha. Den kommer att ligga till höger i höger öga när man är inkopplad i Google Matrix. 

 


Annons

Oddjob Svensson

Fler artiklar av Oddjob Svensson


Relaterade länkar: Svd Idg Sydsvenskan Idg2 svt.se it24 dn.se dn.se3 dn4
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 4 kommentarer

Re: Inception
Ja det är ju hela poängen? Suck...

XenapZ, (för 53 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Skitbra!
Skitbra, jag har skavsår på mitt ollon efter att jag har onanerat jättemycket senaste veckan. Äntligen får jag det jag vill ha utan ansträngning. Tack Google. Analsex vore trevligt också,

Jonas Grugerman, (för 53 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Inception
Helt taget från Inception..

Pojken-som-verlevde, (för 53 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Vill ha
Äntligen! Den här tjänsten har jag efterlyst i flera år!

Desperat hemmafru, (för 53 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka
Prenumerera p Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev
Twingly BlogRank