Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
20 Juli 2024
 
Christer Fuglesangs vardagsrum.
Christer Fuglesangs vardagsrum.

Fuglesang besviken på Sverige

Publicerad: 2008-12-02

Den svensk-norske astronauten Christer Fuglesang uttryckte i veckan besvikelse över den svenska rymdbudgeten. Det var efter att näringsminister Maud Olofsson missat ett möte för det europeiska rymdorganet ESA i Haag som Christer Fuglesang uttryckte sin frustration.

- Va var Jymdministejn? Jag vill åka till Jymden!

Mötet i Haag i Nederländerna förra veckan var mötesplats för de Rymdansvariga ministrarna från de 18 medlemsländerna, där diskuterades under två dagar långsiktiga rymdsatsningar. En presstalesman för näringsminister Maud Olofsson har motiverat hennes frånvaro med att hon under den rådande ekonomiska krisen har mycket viktigare saker för sig. Christer Fuglesang har bemött denna kritik;

- Vi måste satsa på Jymden! Jag vill åka till Jymden!

Christer Fuglesang uttryckte även i sitt senaste nyhetsbrev besvikelse över resultatet från mötet, han hade hoppats att mötet skulle nå fram till något konkret om en framtida bemannad farkost (där naturligtvis Fuglesang skulle vara en av besättningen).

- Jag är besviken på Sverige, jymdbudgeten har dragits ned och inga nysatsningar alls kan göras. Jag vill åka till jymden! Avslutar Fuglesang sitt nyhetsbrev.

 


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Cuzz Cazooka
Helfoder för hund och baby