Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Måndag
20 Maj 2024
 
Fuglesang i ögonblicket då han återser Globen i Stockholm.
Fuglesang i ögonblicket då han återser Globen i Stockholm.

Förberedelserna inför Fuglesangs återkomst intensifieras

Publicerad: 2009-08-31

Tidigare under veckan rapporterade Svenskbladet om det skämt som förbereds inför Christer Fuglesangs återkomst till Jorden efter hans senaste expedition till rymden. Svenskbladet kan nu meddela att efter Fuglesangs uppskjutande har ett flertal av Sveriges största städer och kommuner anslutit sig till skämtet och kommer att maskera kända landmärken och byggnader.

I båda ändarna av Sverige sker förberedelser, på Liseberg i Göteborg kommer all personal att klä ut sig till apor och nöjesparkens maskot, den vita kaninen, kommer bytas ut mot en Gorilla. I Sundsvall har man bland annat ändrat i Knausttrappan så att den flankeras av guldpläterade statyer föreställandes urangutanger.

Den kritiserade Pinocchio-statyn i Borås som designades av Jim Dines kommer bytas ut till en 9 meter hög Ap-version som föreställer en Gorilla med lång näsa. Rykten gör även gällande att Boråsborna har uttryckt en önskan om att behålla denna staty permanent istället för Pinocchio.

Även i Stockholms Stadshus har man anslutit sig till skämtet, Globen har enligt detaljerade planer flyttats närmare Hammarbyhamnen och till hälften begravts i sand med hjälp av helikoptrar. Även omkringliggande byggnader har delvis begravts och träd har planterats för att ge intryck av att mycket lång tid har passerat.

Christina Dalenalv, borgarråd för stadsbyggnad berättar;
- Det är klart vi är med på en sån här grej, kostnaden för att genomföra ändringarna är nyttigt spenderade pengar när man väl får se Fuglesangs ansiktsuttryck när han hittar Globen. Dessutom har vi under krisen ett problem med sysselsättning som vi nu kan lösa genom att tillskjuta pengar för att sysselsätta arbetslösa i länet med att förbereda skämtet.

Facebook "Låt oss lura Christer Fuglesang!"
http://www.facebook.com/group.php?gid=123372081970


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: DN SvD SvD2 GP Syd SvD3 DN2
Annons