Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Tisdag
27 September 2022
 
Fuglesang i ögonblicket då han återser Globen i Stockholm.
Fuglesang i ögonblicket då han återser Globen i Stockholm.

Förberedelserna inför Fuglesangs återkomst intensifieras

Publicerad: 2009-08-31

Tidigare under veckan rapporterade Svenskbladet om det skämt som förbereds inför Christer Fuglesangs återkomst till Jorden efter hans senaste expedition till rymden. Svenskbladet kan nu meddela att efter Fuglesangs uppskjutande har ett flertal av Sveriges största städer och kommuner anslutit sig till skämtet och kommer att maskera kända landmärken och byggnader.

I båda ändarna av Sverige sker förberedelser, på Liseberg i Göteborg kommer all personal att klä ut sig till apor och nöjesparkens maskot, den vita kaninen, kommer bytas ut mot en Gorilla. I Sundsvall har man bland annat ändrat i Knausttrappan så att den flankeras av guldpläterade statyer föreställandes urangutanger.

Den kritiserade Pinocchio-statyn i Borås som designades av Jim Dines kommer bytas ut till en 9 meter hög Ap-version som föreställer en Gorilla med lång näsa. Rykten gör även gällande att Boråsborna har uttryckt en önskan om att behålla denna staty permanent istället för Pinocchio.

Även i Stockholms Stadshus har man anslutit sig till skämtet, Globen har enligt detaljerade planer flyttats närmare Hammarbyhamnen och till hälften begravts i sand med hjälp av helikoptrar. Även omkringliggande byggnader har delvis begravts och träd har planterats för att ge intryck av att mycket lång tid har passerat.

Christina Dalenalv, borgarråd för stadsbyggnad berättar;
- Det är klart vi är med på en sån här grej, kostnaden för att genomföra ändringarna är nyttigt spenderade pengar när man väl får se Fuglesangs ansiktsuttryck när han hittar Globen. Dessutom har vi under krisen ett problem med sysselsättning som vi nu kan lösa genom att tillskjuta pengar för att sysselsätta arbetslösa i länet med att förbereda skämtet.

Facebook "Låt oss lura Christer Fuglesang!"
http://www.facebook.com/group.php?gid=123372081970


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: DN SvD SvD2 GP Syd SvD3 DN2
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 5 kommentarer

Siktar för lågt
Det är ju inte säkert att Fuglesang kommer till just Hammarbyhamnen eller ens Stockholm. Här har man tänkt för kort och siktat för lågt! Dessutom kanske inte alla människor är med på skämtet, och då misslyckas ju hela grejen. Nej, regeringen borde ta tag här och se till att Fuglesangs upplevelse inträder redan när han flyger in över Sverige. Ca 2/3 av Östersjön skulle kunna fyllas med sand och några rejäla pyramider byggas.

Matthias, (för 57 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Bilden är genialisk.
2nd.

jesp3r, (för 57 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Bilden är genialisk.
Ja, saknar fan ord.

Nupretin., (för 57 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

hurra
jag skrattar gått åt det faktum att Sverige äntligen engagerar sig i saker som är lite roliga, kanske kan vi äntligen bli av med den tråkiga stereotypen vi har? stjärna i kanten på att detta medför jobb, om än tillfälliga, till engagerade individer.

saga, (för 57 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

???
Är det här ett skämt? eller ska vi verkligen bygga om halva sverige för att skoja lite med en austronaut?

kex, (för 57 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka
Twingly BlogRank