Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
18 Maj 2024
 
Gertrude och Günter är rädda för att myndigheterna ska ta deras dioxinbarn ifrån dem.
Gertrude och Günter är rädda för att myndigheterna ska ta deras dioxinbarn ifrån dem.

Dioxinägget, en gåva från Gud

Publicerad: 2011-01-19

Gertrude och Günter Raus från den Bayerska staden Günzburg trodde inte sina ögon när de i söndags knäckte ett ägg och hittade, inte bara ett, men två små söta barn inuti.

Barnen var hopväxta på mitten, men detta bekymrade inte de nyblivna fosterföräldrarna:

- Det blir mycket lättare att hålla reda på dem, och eftersom vi har blivit så pass gamla nu, kommer vi aldrig att kunna springa ikapp dem om de får för sig att hitta på något ofog.

Gertrude och Günter är 87 respektive 92 år gamla och har i hela sitt liv längtat efter barn.

När Gertrude fyllde 40 förstod hon att hon inte skulle få barn. Då hade paret varit gifta i 20 år.

- Det var Guds vilja. Vi skulle inte ha egna barn. Han ville att vi skulle åka till Afrika och ta hand om negerbarnen. De små hottentottarna som springer nakna och aldrig har hört talas om Jesus.

De hamnade på en missionärsstation i Nigeria, långt ut på landet.

- Så söta de var, de där små chokladbarnen. Man skulle vilja ta med dem hem allihop. Men vi förstod ju att de aldrig skulle klara av vårt kalla klimat och vår civiliserade livsstil. De glodde som apor så fort en vit människa kom till byn, hur skulle det då gå om de såg alla vita människor hemma i Günzburg?

- Nej det skulle aldrig gå. Vi fick ta avsked av våra små vänner när vår tid på stationen var slut. Men vi skickar julkort och biblar till dem varje år.

- Men så i söndags, när jag skulle knäcka några ägg och göra en omelett till min kära Günter, så tittade ett par barnaögon upp på mig från skålen. Och så ett par till. Jag ropade på Günter och han kom så fort hans gamla ben kunde bära honom och vi fick raskt upp det märkliga barnen.

- Vi förstod genast att detta var en gåva från Gud.

- Han hade prövat oss, vi hade velat ha barn när vi var unga, men då tänkte vi bara på oss själva, vi var stora egoister. Sen åkte vi till Afrika och predikade Hans ord och vi hade klarat av Hans prövning och precis som Abraham och Sara gav Han oss barn på ålderns höst.

Barnen är just nu inlagda på en klinik, då man misstänker att de kläckts för tidigt. Men Gertrude och Günter går till sjukhuset varje dag för att hälsa på sina barn. Och de är oroliga att myndigheterna ska ta dem. 

Den tyska äggfabrikanten vill ta tillbaka äggen och det missbildade barnen, som de påstår tillhör fabriken. 

- Barnen är en produkt av dioxinförgiftningen, ett misstag. Vi har gått ut med att vi återkallar alla ägg och konsumenterna blir ersatta. Günter och Gertrude får en ny förpackning med giftfria ägg av oss som ersättning.

Detta vill dock Gertrude och Günter inte höra talas om:

- Det är vårt barn. En gåva från Gud. Dioxin förresten, är inte det något med Gud? Dios betyder Gud. Ingen ska få ta våra gudasända barn ifrån oss. Gertrude fäller en tår och Günter håller sin arm om henne och knyter den andra armens knytnäve så att knogarna vitnar. Han tittar ut mot fönstret och är tyst. Vad som rör sig i hans huvud vet bara Gud.

I tyska Bayern som är hårt präglat av den katolska kyrkan och dess tro på mirakel och helgon har man upprättat ett altare till St Dioxinus ära i Günzburgs Frauenkirche. Ett altare som barnlösa par vallfärdar till från stora delar av den katolska världen. Tyska hönsfarmare har i smyg börjat blanda det omdiskuterade giftet i hönsfodret. Dioxinbarnen är på allas läppar.

Josef Mengele, expert på toxisk embryologi säger till Svenskbladet att det inte är omöjligt att hitta missbildade barn i hönsägg som lagts av dioxinförgiftade hönor. Dioxinet, i detta fall ett hormoslyrliknande preparat, kan skada DNA-kedjorna, som skapar helt nya livsformer. Detta har varit känt bland forskare länge, men man har inte velat gå ut med det, då detta kan användas i kemisk krigföring. Mengele tog själv fram en livskraftig liten krabat för många år sedan och funderar nu på att publicera en artikel om sin upptäckt i den ansedda läkartidningen The Lancet.


Annons

Ruffa Rövardotter

Fler artiklar av Ruffa Rövardotter


Relaterade länkar: DN SDS SDS2 GP SR SVT SvD SvD AB Exp Metro
Annons
Cuzz Cazooka
Helfoder för hund och baby