Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Tisdag
27 September 2022
 
Systembolagets alkohol innehåller jättemycket kräkmedel.
Systembolagets alkohol innehåller jättemycket kräkmedel.

Brist på kräkmedel förvirrar

Publicerad: 2009-11-17

Under tisdagen drabbades tusentals svenskar av ångest och skuldkänslor då de fick veta att ingen alkohol som säljs på Systembolaget innehåller kräkmedel. Förvirringen kring kräkmedlets existens har länge varit stor och många olika uppfattningar har spridits.

Sofie från 20 år från Halmstad berättar;
- När jag dricker mycket alkohol spyr jag ibland eftersom jag fått i mig för mycket kräkmedel och inte för att jag på kort tid druckit sju päroncider, fem alkoläsk och bara ätit en halv chipspåse.

Stefan "Lillis" Wallerström 26 från Sundsvall instämmer i Sofies resonemang;
- Om det inte vore för kräkmedel i alkoholen skulle folk dö hela tiden av alkoholförgiftning. I hembränd sprit finns det kräkmedel så om man dricker för mycket av den så kan man dö, med kräkmedel så reagerar kroppen och spyr upp alkoholen.

- Med andra ord behöver man inte skämmas om man spyr framför grabbarna,
berättar Stefan, det är ju bara för mycket kräkmedel liksom.

Svenskbladet har även sökt Vin & Sprits leverantörer utomlands för en kommentar angående användning av kräkmedel. Henri de Roquefort, vinodlare i den franska regionen Vouleszvoufitta berättar;
- Självklart häller vi alltid i en dos kräkmedel i flaskorna innan vi tappar upp vårt prisbelönta årgångsvin. Men det ar bara för de flaskor som går till export, här i Frankrike behövs inget kräkmedel eftersom vi kan kontrollera vår alkoholkonsumtion och aldrig dricker för mycket.

- Förutom att kräkmedlet räddar livet på oansvariga svenskar bidrar det också till smaken med en pikant sur underton. En gång gick doseringsmaskinen sönder och då fylldes mer än halva flaskan med kräkmedel, de spyddes vid middagar över hela Sverige hörde vi, skrattar Roquefort.

Förvirringen angående kräkmedlets existens är nu stor och psykologer har varnat folk att söka sanningen samt betonat vikten av en anonym syndabock för de tillfällen då patetiska Svensson behöver en ursäkt för sitt grisiga beteende.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 3 kommentarer

kräkmedel?
det finns inge kräkmedel i systembolaget varor ja har aldrig spytt på fyllan spelar inge roll hur full ja är vissa tål inte alkohol

raggarn, (för 42 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Krakmedel
Jag bor just nu utomlands och olen jag dricker har mar jag inte alls daligt av. Den svenska olen gor mig bara trott, seg och till slut illamaende. Jag trodde ocksa att det var en myt med krakmedel men inte langre. Och ar det inte krakmedel i olen sa ar det nan annan skit i som gor en dalig. Fy for svensk ol!

Alex, (för 56 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Tyrckfel i en annars bra artikel
Det är väl ett litet tryckfel här: "I hembränd sprit finns det kräkmedel så om man dricker för mycket av den så kan man dö" ska väl vara att det inte finns kräkmedel i hembränd sprit? Och för att fortsätta vara lite allvarlig är det otroligt att det finns vuxna, ej omyndigförklarade skattebetalare som fortfarande tror på den här myten. Jag har själv haft sådana till arbetskamrater.

Atatyrck, (för 56 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Twingly BlogRank