Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Onsdag
17 Juli 2024
 
Surströmmingsgranaten ska användas av polisen vid demonstrationer.
Surströmmingsgranaten ska användas av polisen vid demonstrationer.

Bofors utvecklar surströmmingsgranat

Publicerad: 2010-03-29

Enligt uppgifter som läckt ut från Bofors forskningsenhet har den svenska försvarskoncernen utvecklat en surströmmingsgranat som ska användas vid upplopp och andra situationer då man måste hantera ett stort antal korkade människor.

Granaten ska enligt uppgifter vara mycket effektiv och ha långt mycket större effekt än de olika typer av tårgaser som nyttjas idag, dessutom ska risken för bestående men vara obefintlig. En nackdel ska dock vara att byggnader där granaten används måste rivas för att lukten ska försvinna.

Bofors nekar dock till alla uppgifter om att man ska ha testat surströmmingsgranaten på miljöpartister som man kidnappat under diverse skogspromenader, många är dock skeptiska och pekar på den våg av miljöpartister som drabbats av oförklarlig blackout under skogspromenader och sedan vaknat med illaluktande kläder.

En stororder av granaten sägs vara på ingående från den Franska polismyndigheten vilka avser använda den på snorkiga fransmän som klagar och demonstrerar mot allt möjligt. Anledningen till att man valt den svenska Boforsgranaten ska vara att fransmännen är riktiga finsmakare och man räknar därför med att surströmmingsgranaten ska gå direkt på fransmännends nervystem och slå ut dem totalt.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Cuzz Cazooka
Helfoder för hund och baby