Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Tisdag
27 September 2022
 
Negativiteten som spreds utlöste våld och förintelse över den lilla staden.
Negativiteten som spreds utlöste våld och förintelse över den lilla staden.

Betatest av dislike-knapp förintade hel stad

Publicerad: 2010-05-24

Facebooks populära "Like"-knapp har dominerat Internet de senaste månaderna, genom ett enkelt klick kan en person visa för sina vänner vad denne tycker om och på så vis rekommendera både länkar, budskap, hemsidor och bilder.

Åtskilliga Facebookanvändare har efterfrågat en "Dislike"-knapp för att även kunna visa de saker som de inte tycker om. Trots att önskan om en dislike-knapp funnits i flera månader och till synes har ett brett stöd har Facebook ännu inte uttalat sig om saken.

Enligt en anonym källa vid Facebooks huvudkontor i New York har dock Facebook redan utvecklat en Dislike-knapp men valt att inte släppa den eftersom resultaten från betatestningen var förödande.

Källan, som kallar sig själv för enbart Chuck, berättar om den ödesdigra betatestningen;
- Vi testar alla ändringar till Facebook innan vi släpper dem, för att försäkra oss om att ändringar är enkla att använda och blir väl mottagna, men betatestningen av dislike-knappen slutade i masspsykos.

- Vi lät en mindre stad i nordöstra USA prova dislike-knappen genom att begränsa dess förekomst till deras regionala IP-adresser.

Efter bara tre dygn så slutade betatestningen med hela samhällets totala förintelse, allting stod i brand och invånarna gick omkring i våldsamma och plundrande gängbildningar. Chuck berättar om den psykologiska effekten som knappen hade på samhället;
- Det visade sig att knappen spred pessimissm och utlöste konflikter mellan människor vilka övergick i anarki och det lilla samhällets upplöstes helt.

Grannar som fridfullt bott bredvid varandra i trettio år började bråka när någon tog dislike på en annan persons Facebookstatus, familjer splittrades, söner vändes mot fäder, bröder och systrar mot varandra, barn mot sina föräldrar. Det visade sig att ett modernt genomsnittssamhälle bara är tre dislike-klick från total upplösning och anarki.

- Till slut fick nationalgardet omringa staden med lastbilar och tanks för att förhindra att vansinnet spred sig, vid det laget var det ändå inte mycket kvar eftersom bränderna och de arga folkhoparna hade förstört det mesta, berättar Chuck.

Militären oskadliggjorde sedan  allt motstånd och fraktade bort alla överlevande. All energi går nu på en så kallad "Cover-up" operation där man gör sig av med varenda litet spår till att staden och personerna ifråga någonsin existerat.
- Det är inte så svårt som det låter, berättar Chuck, vi har jämnat området med marken med bulldozers och cementerat över, och vad gäller personerna har vi helt enkelt raderat deras Facebookprofiler, det är som om de aldrig funnits.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: DN idg.se idg2 idg3 sydsvenskan sydsvenskan2
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 5 kommentarer

uhbyg
Ytvutfugfjgvjgvjgvgvjhvyuvtjvutftuftufffffffffff

ygvtuf, (för 31 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Bull
Nejdu, där har du fel, vid en radering så tas de bort, det du menar är en inaktivering och det är just det som fb själv vill att du skall. En radering är däremot lite svårare att hitta. Göögle är ett bra redskap till detta.

Peter Petersson, (för 31 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Bull
Detta är rent hittepå. Alla vet att facebookprofiler aldrig raderas. De läggs bara i träda.

Feces, (för 48 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Bör finnas dislike på denna artikel
Var finns dislike knappen på denna artikel? Borde förgå med gott exempel och ha dislike

Nisse, (för 54 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

HAHA!
HAHAHA bra jobbat ollonborg! bästa jag läst hittills!

nemesis, (för 54 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Prenumerera p Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev
Twingly BlogRank