Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
18 Juli 2024
 
Många uppskattar att folk skriver det som är roligt i videon under den.
Många uppskattar att folk skriver det som är roligt i videon under den.

15-åring motstod impuls att kommentera youtube-klipp med den roligaste repliken som sägs i det

Publicerad: 2011-12-05

I helgen satt 15-årige Markus Gunnarsson i Örnsköldsvik och tittade på roliga klipp på internetvideokanalen Youtube. Detta för att han var uttråkad och för att hans uppmärksamhetsspann inte sträcker sig längre än tre minuter. 

Markus, som i vanliga fall kommenterar flitigt med sitt "Youtubenick" Agent_Smith19966, såg på söndagskvällen ett kortare videoklipp som han tyckte var väldigt roligt. Speciellt en replik i klippet.

Men istället för att skriva ner denna roliga replik, följt av ett otal utropstecken och så kallade "smileysar" i kommentarsfältet, valde Markus att inte göra det. 

Forskare och samhällsanalytiker står nu handfallna. Fredrik Grémlin är omvärldsanalytiker vid Myndigheten för Samhällsskydd och beredskap:

- Vid ytterst få tillfällen sedan Youtube lanserades har något sånt här skett. Det är en kritisk och samhällsbärande institution som inte får slås ut.

- Mycket av det västerländska samhällets mest vitala organ är uppbyggt kring dessa enstaka individer och deras förmåga att uttrycka sig. 

- Nej, jag bara skojade. De är ju bara för jävla irriterande.

 


Annons

Oddjob Svensson

Fler artiklar av Oddjob Svensson


Annons
Cuzz Cazooka
Svenskbladet är lugnt ... säger Liam