Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Fredag
30 September 2022
 
USA har delat ut gasmasker på Guam som skydd mot en eventuell attack.
USA har delat ut gasmasker på Guam som skydd mot en eventuell attack.

Pentagon tror Nordkorea kan ha smutstvättmissil

Publicerad: 2013-04-15

Nordkorea har både missiler och smutstvätt, men omvärlden har inte trott att de haft kapacitet att kombinera de två – tills nu. Pentagons spionavdelning har sett tecken som tyder på att diktaturen utvecklat en missil som kan bära hela fyra korgar smutstvätt, även om vapnets pålitlighet anses låg.

Det är oklart hur långt nordkoreas missiler kan nå, som längst räknar man med att en missil skulle kunna nå Alaska, eller Guam där USA har en militärbas.

Som ett svar på de senaste nordkoreanska hoten meddelade Pentagon på onsdagen att ett missilförsvarssystem ska levereras till Guam inom de närmaste veckorna, som en "försiktighetsåtgärd".

- Vi tar detta på yttersta allvar, ett par korgar illaluktande kalsonger och nedspydda bebiskläder är inget att skoja om, kommenterar Vita Husets talesperson, Caitlin Hayden.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: DN1 DN2
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 4 kommentarer

NEEJ
Oroväckande. Har USA tillräckligt med tvättmaskiner att kunna hantera sådana attacker?

Hans, (för 41 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

VAFAN!!!
Det är ju mina röda XL-kallingar som hänger där på roboten!!! Jag räkade skita ner mig ordentligt i vanlig ordning,så det här är verkligen en BIOHAZARD om nordkoreanerna skjuter!

Anders Leifgrd, (för 41 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Nödvärnsattack mot Nordkorea
Missilerna har även möjlighet att nå Sverige! Och Nordkorea hatar svenskarnas fredagsmys! Då detta är ett mycket allvarligt hot anser jag att vi attackerar NK före de har chansen att attackera oss. Då vi tyvärr investerat i välfärden och inte i hangarfartyg så får vi helt enkelt sy upp stora badringar och trä på JASen och låta FAS3are ro ner de sjösatta planen till Nordkorea.

General Jan Salestrand, (för 41 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Skrämselpropaganda!
Jag tycker det är oansvarigt när Svenskbladet hjälper till att piska upp den hetska och oroliga stämningen ännu mer! Jag har en nästmågling som gör militärtjänstgöring på Guam och hans mor, min mägersklingska Kathy, blir alldeles utom sig när hon läser om detta! Det är illa nog med den smutstvätt hon redan får tvätta åt sin son idag, ska hon behöva oroa sig för smutsiga koreanska sockor nu också? Redaktörn borde skämmas!

Greteline Lamm-Schtt, (för 41 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka
Helfoder för hund och baby
Twingly BlogRank