Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Måndag
20 Maj 2024
 
Mubarak har fått tänja på sina estetiska gränser för att blidka folket.
Mubarak har fått tänja på sina estetiska gränser för att blidka folket.

Upproret i Egypten över: Mubarak lovar ändra typsnitt på regeringens hemsida

Publicerad: 2011-02-06

Upproret i Egypten som är inne på sin andra vecka är nu på väg att stävjas.

Egyptens president Hosni Mubarak har testat det mesta för att lugna den uppretade folkhopen som under veckan växt och blivit alltmer indignerad. Detta trots att Mubarak försökt blidka dem på alla tänkbara sätt.

- Jag har försökt allt! Jag har skickat mass-sms, stängt ned internet, satt in militären, avskedat regeringen. Ingenting har hjälpt, säger president Mubarak uppgivet. Jag försökte bara göra rätt, men så fick jag både FN och omvärlden mot mig.

Det var först efter ett samtal med USA:s president Barack Obama som Mubarak fick hoppet åter:

- Obama sade att jag skulle lyssna till vad folket ville ha, vad det var de efterfrågade och det gjorde jag. Skönt att få allting utrett.

Enligt Mubarak och egyptiska samt amerikanska medier har Mubarak nu lyssnat till vad folket vill och gett efter för påtryckningarna. Han medger även att omvärldens reaktion betytt mycket för utvecklingen. 

Mubarak har lovat att inom 72 timmar ändra typsnitt på den egyptiska regeringens välbesökta hemsida, det krav som den upprörda folkmassan på Egyptens gator haft. Mubarak lovar att ändra typsnittet från "Verdana" till det något mer lättlästa och klassiska typsnittet "Arial". Dock kommer man fortfarande att kunna läsa hemsidan i just Verdana, men då via en länk på hemsidan.

Folkupproret har även ett andra krav som Mubarak även det lovat att se över. Det handlar då om möjligheten att skyffla sand i öknen flera meter till höger.

 


Annons

Oddjob Svensson

Fler artiklar av Oddjob Svensson


Relaterade länkar: Expr Expr2 YLE Expr3 Sydsvenskan Aftonbladet HD SR Expr4 Aftonbladet2 Ab3 Sv YLE ÖT Ab4 Expr5 SR2 Sr3
Annons
Cuzz Cazooka
Helfoder för hund och baby