Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
20 Juli 2024
 
Ny Musikal på China Teatern

Ny Musikal på China Teatern

Publicerad: 2009-02-05

China teatern i Stockholm har nu tillkännagivit att nästa show de sätter upp kommer att bli musikalen Belinda, en nyskriven musikal baserad på Tom Zacharias musik från musikalbumet med samma namn. Samtliga låtar kommer att ingå i showen och presenteras i en Mamma Mia-liknande musikalberättelse.

Artister och kör kommer alla att bära kläder av genuint 70-talssnitt samt stora porrmustascher för männen. Tom Zacharias musik är en blandning av funk, progg rock, psykedelia och blues, en kombination som China teatern tror kommer att locka såväl unga människor som de som var med på tiden då det begav sig.

Juliette Gyllenkrantz, China teaterns pressansvarige berättar:

- Vi har sett vad svensk musik och Abba gjorde för musikalen Mamma Mia. En musikal som sedan kom ut filmform och blev världskänd och enormt populär. Vi tror att Tom Zacharias musik kan nå samma popularitet genom den här musikalen.

Låten Snälla Pappa, blir ouvertyr till musikalen som beräknas ha premiär om sex månader, vilket också angivits som en minimum-period för de manliga skådespelarna att odla sina mustascher.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev