Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Tisdag
5 2023
 
C-filmstjärnebråk i nyinspelning av turkisk actionhjälte

C-filmstjärnebråk i nyinspelning av turkisk actionhjälte

Publicerad: 2009-03-10

Trenden att ge uttjatade filmer en ansiktslyftning och ny stämning (samt ett ultrasmart sätt att generera en sjuhelvetes massa stålar samtidigt) har gått som en löpeld genom Hollywood på senare år. Lyckade exempel är Batman-serien som gick från en kitsch och lätt fjompig filmserie med Danny De Vito och Jim Carrey som skurkar, till 'Batman Begins' och 'The Dark Knight' som har en mycket mörkare och mer verklighetsbaserad framtoning.

Även James Bond fick denna omstöpning - där det var mindre fokus på kvinnor och uppfinningar, och istället fokus på Bond själv. Andra filmer som förväntas följa det nya Hollywood-receptet är 'Terminator Salvation', där man förväntas överge hela tidsresekonceptet och istället fokusera på ett krigstema.

Den senaste i raden av remakes blir det näst intill episka turkiska kampsportsmästerverket 'Olum Savascisi' (Death Warrior) från 1978 med den minst lika legendariske actionhjälten Cüneyt Arkın som inte bara figurerade i en oförglömlig titelroll, utan även regisserade spektaklet med finess av yppersta klass.

Två stora filmstjärnenamn inom industrin - gemensamt med en total avsaknad av självdistans och halvt osannolika frisyrer - har gastat, gnällt och t o m försökt hota till sig huvudrollen inför nyinspelningen. David Hasselhoff - känd för sitt intag av söndertrasade hamburgare på nattkvisten, sin förkärlek till alkoholhaltiga drycker i baljmängder samt sina uppblåsta och urblåsta skitlåtar - kräver till sig rollen med motiveringen att han är "The Hoff".

Steven Seagal, en annan medelålders föredetting med en sisådär 50 överflödiga kilon samt en uråldrig påstådd aikidomedalj i bagaget har framträtt ur sin stinkande blueshåla och begärt anspråk på rollen till den upprörda grad att hans kindpåsar fullkomligen fladdrade i vinden.

Vem det blir av de övervintrade egotrippade soffpotatisarna som får överta Cüneyt Arkıns monumentala härjande kan vi enbart spekulera i. Producenterna utlovar dock ett hejdlöst frosseri i rallarsvingar med tillhörande uppläxning av kringströvande flåbusar, och en grandios uppvisning i högoktavig tillika befriande sinnesslö sommaraction. Världen håller andan.


Annons

Kjell Kriminell

Fler artiklar av Kjell Kriminell


Annons
Cuzz Cazooka
Svenskbladet är lugnt ... säger Liam