Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
20 Juli 2024
 
Apa möter människa i ny film

Apa möter människa i ny film

Publicerad: 2009-04-10

Filmstudiorna i Hollywood hanterar den finansiella krisen med hjälp av uppföljare och nyinspelningar. Istället för att lämna 30 - 40 år mellan ursprunget och nyfilmatiseringen minskar nu cyklerna, man räknar nu med att 70-talet snart gör bred comeback i biomörkret.

Ytterligare ett tecken på att nyinspelningar är på mode kommer från filmbranschen, i januari månad granskade filmjätten Warner Bros tio olika manus för eventuella kommande projekt, av dessa var åtta baserade på tidigare filmer eller redan etablerade varumärken.

Sådana repetitioner av gamla filmer och serier har ibland gett bra resultat, men lika gånger slutat i riktiga skräpfilmer såsom "Lost in Space", "Starsky & Hutch" och "Charlies änglar". I ett allt mer pressat ekonomiskt läge har filmbranschen nu sett till mer okända 70-tals filmer för att hitta bortglömda filmer som kan stå en bättre chans på dagens marknad.

Det senaste fyndet i detta sökande är Queen Kong, en film från 1976 där en expedition hittar en jättelik kvinnlig gorilla på en söderhavsö. Nyfilmatiseringen av ''''Queen Kong'''' kommer till stor del att att följa originalet dock kommer specialeffekterna att vara moderna och därmed mycket bättre än originalet från 1976, mer fokus kommer även ges åt  filmens unika kärlekshistoria mellan man och apa.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Cuzz Cazooka
Helfoder för hund och baby