Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Måndag
20 Maj 2024
 
Den misstänkte mannen
Den misstänkte mannen

Feminister kräver straff för misstänkt mördare

Publicerad: 2008-10-23

En kvinna hittades idag död i sitt hem i Eskilstuna. Undersökningen av kroppen visade att hennes nackmuskulatur var söndertrasad vilket orsakat hennes död.

Kvinnas ex-sambo misstänks för mordet, vittnen saknas men allting tyder på att mannen står för mordet. Han saknar alibi och befann sig på platsen när mordet skedde. Man känner dessutom till att mannen misshandlat kvinnan grovt för sex månader sedan, den gången överlevde hon med nöd och näppe.

En bekant till paret kommenterar;

- Det är så tragiskt, de har haft problem tidigare, men nu var de återförenade efter sex månaders separation och det fanns till och med planer på att de skulle skaffa barn.

Linnea Sundberg från Feministiskt initiativ kommenterar;

- Detta är ett solklart fall där mannen har ett våldsamt förflutet och har misshandlat förr, ändå gör Polis och rättsväsende ingenting, han slipper straff!

- När ska samhället markera att de inte tolererar mäns våld mot kvinnor! Dessutom pratas det om att man ska sammanföra en ny kvinna med mannen, detta är groteskt!

Helena Olofsson, mannens psykolog kommenterar;

- Det är väldigt sorgligt men den här risken finns alltid, att en hane dödar en hona är ingenting ovanligt.

- Det är för tidigt att säga om vi ska försöka hitta en ny kvinna åt honom, vi vill inte döma honom, ur ett perspektiv har inte han gjort något konstigt. För att han ska slippa vara ensam får vi antingen ta hit en ny kvinna eller flytta honom någonstans.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Helfoder för hund och baby