Amazon.se
Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
6 Oktober 2022
 
Lätt att glömma hur det var en gång i tiden.
Lätt att glömma hur det var en gång i tiden.

Dom flesta vuxna som förfasas över Valborg har själva supit skallen av sig när dom var yngre

Publicerad: 2013-05-01

Vårens ankomst brukar firas rejält i Sverige, för många är just valborgsmässoafton förknippat med fylla.

Var fjärde ungdom i åldern 15 till 18 år tror att de kommer att dricka sig berusade under valborgsmässofirandet enligt enkäter som delats ut av lärare i skolor.

En undersökning genomförd av statistiska centralbyrån har visat på att många vuxna som klagar på ungdomar som dricker alkohol, själva har druckit och svinat runt när dom själva var ungdomar.

Enligt undersökningens resultat har hela 88% av de vuxna själva varit redlöst berusade i tonåren, dom resterande 12% bestod av nykterister, djupt religiösa personer samt töntar som var hemma och läste böcker istället för att vara ute och festa.

Göran Stollerud, professor i socialantropologi samt "Master of Ceremony" i Svenska snapssällskapet har kommenterat statistiken;
- Det är förvånansvärt hur snabbt folk glömmer att dom själva varit unga och ute i svängen.

- Historien ändras inte bara för att dom förvandlats till skenheliga Svenssons som tittar på "Bonde söker fru" varje helg.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 6 kommentarer

Och så säger man att dagens ungdom...
På 50-talet söp vi så majblommorna pustade!Min polare Fjallret spydde in i brasan så samtliga fick skubba till pling-plångbåset!Och så säger man att dagens ungdom har skruvar lösa!

Lubbe Vstmark, (för 41 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

visst var det kul
att sitta i en park vid djurgårdsbron och svepa en hela vino-blanco och dra ut på djurgården å ragga och skråla , visst blev det några ragg, men även att sova fyllan av sig på djurgårdens polisstation. Klart roligare än att ta en sup eller tv, kanske en grogg och sommna framför TV,n

klas jaederfeldt, (för 41 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

......
Om det inte vore för min alkoholism så skulle jag vara nykter en dag som denna. Och imorgon,och i övermorgon....

Supen McKlusky, (för 41 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Vafan tror ni?
Tror ni det är kul att ha varit känd som Mäskkungen i högstadiet och nu i medelåldern inte ens kunna dricka lite whisky utan att kräkas upp sina tarmar? Klart som fan att man hatar ciderfjortisar som tror de är något bara för att de kan dricka en Rekorderlig i nappflaska utan att däcka! Och klart som fan att man hatar "stoners" som tror de är all that and a bag of crackers för att de har rökt lite braj, snorvalpar, kom tillbaka när ni testat LSD!

Lderhans, (för 41 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Omtanke
Skämt åsido. Det är just för att vi önskar våra egna barn ett bättre öde än att spy på dejtens byxor, åka på stryk, bli rånade eller råka ut för andra otrevligheter som vi vill att de inte ska supa skallen av sig.

Mamma, (för 41 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka
Svenskbladet är lugnt ... säger Liam
Twingly BlogRank