Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
29 September 2022
 
Västtrafik har en ny policy att enbart anställa männikor som kan tänka själv.
Västtrafik har en ny policy att enbart anställa männikor som kan tänka själv.

Biljettkontrollant från Västtrafik ringde väktare för att gripa biljettkontrollant från Västtrafik

Publicerad: 2015-06-02

Två olika patrullerande biljettkontrollanter tillhörandes Västtrafik möttes under den gångna fredagskvällen.

De två biljetkontrollanterna var iklädda uniform, men bad att få se färdbevis av varandra, när ingen part kunde uppvisa färdbevis kontaktade respektive biljettkontrollant väktare som även dom är anställda av Västtrafik.

Väktarna bar även dom uniform med synlig väktarlegitimation, men trots detta bad dom ändå varanda om att få se färdbevis.

När varken biljettkontrollanter eller väktare kunde visa upp giltigt färdbevis började dom skrika åt varandra och bete sig hotfullt. När en polispatrull sedan anlände till platsen för att upplösa bråket blev även dom ombedda att visa upp färdbevis, polisen sket dock i detta och skickade hem alla bråkiga kontrollanter och väktare.

Västtrafik har meddelat att dom i fortsättningen tänker försöka rekrytera personer som kan tänka och resonera själva.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 6 kommentarer

Re: Fast föraren vägrade legitmera sig
Kontrollanternas version: http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.2736323-kontrollanternas-version-chaufforen-matade-slag Vittnets version: http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.2733352-vittne-berattar-om-hur-busschauffor-blev-nedbrottad

Olvux, (för 32 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Fast föraren vägrade legitmera sig
Eh, enligt kontrollanterna själva var busschauffören aggressiv och slog dem etc. Men enligt ett oberoende vittne som satt i den aktuella bussen och såg alltihop var busschauffören inte alls aggressiv. Så det beror väl på vem man anser är mest trovärdig...

Olvux, (för 32 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Fast föraren vägrade legitmera sig
Föraren vägrade legitimera sig och hade inte full uniform på sig vilket de skall ha. Han hade dessutom inte på sig västtrafikjacka utan en jacka från sitt bemanningsföretag. Han vägrade dessutom lösa biljett 4ggr. Sen när kontrollanterna och chauffören väntade på polis (på polisens uppmaning) så försökte han fly från den tillfälligt stoppade bussen och slog då kontrollanten med upprepade slag mot ansiktet och bet den andre kontrollanten i handen.

Olle, (för 32 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Plankade inte alls
Joakim: Föraren plankade inte alls. Han var på väg från den plats där hans tjänst slutade, till den plats där hans tjänst började, för att hämta den bil som han använde för att komma till arbetet när inga bussar gick. Västtrafik har i ett uttalande meddelat att en sådan resa räknas som tjänsteresa (eftersom den sker mellan två punkter inom tjänsten och inte på väg hem) och därmed hade föraren rätt att åka på sin uniform i kombination med förarkortet.

Jonas, (för 32 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Kul skämt...
...synd bara att ni glömde bort att busschauffören plankade på sin fritid. Inte i tjänsten.

Joakim, (för 32 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Svenskbladet r lugnt ... sger Liam
Twingly BlogRank