Amazon.se
Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Onsdag
5 Oktober 2022
 
Fjortisarna pratade om vad en kille i klassen gjort över MSN, bah.
Fjortisarna pratade om vad en kille i klassen gjort över MSN, bah.

14-åriga flickor på pendeltåg använde uttrycket "bah" över 700 gånger på fyra minuter

Publicerad: 2011-05-04

Två tonåriga flickor har under en pendeltågsresa mellan Stockholmsförorterna Barkarby och Kallhäll slagit rekord i användning av ordet "bah".

Det var i en diskussion angående klassens killar som Julia Norlander och Susanne "Sussan" Ohlsson klockade upp det nya rekordet på 704 användningar av ordet bah på endast fyra minuter.

Ögonvittnet Agneta Green berättar för Svenskbladet;
- Jag pendlar till mitt jobb inne vid norra Bantorget varje dag, på vägen hem är det ofta jag hamnar bredvid tonåriga flickor som pratar högt och intensivt om någonting som de tycker är jätteviktigt.

- De här två tjejerna steg på i Barkarby, de började prata så fort de satt sig, första meningen var någonting i stil med "Vet du bah vad Lena berättade för mig igår kväll på MSN bah?". Sen började de prata om en kille som gick i deras klass och hur han hade skickat en bild på sig själv till en tjej över MSN, de var säkert uppe i en nittio stycken bah redan då,
förklarar Annika.

Detta innebär att det gamla rekordet på 542 "bah" som hölls av Anna Karlström och Nilou Jourabian på t-banesträckan Hallonbergen - Solna Centrum nu är slaget med råge. Erfarna pendlare menar att det nya rekordet kan komma att bli svårslaget då medelsiffran oftast inte ligger på mer än femtio bah per minut för en ordinär översminkad fjortis, med undtag för Huvudsta torg där medlet ligger uppemot åttio bah per minut.

Göran Stollerud professor i ungdomssociologi samt lokaltrafik har kommenterat det nya rekordet;
- Sedan SL köpte in nya tågvagnarna till pendeltågstrafiken och tunnelbanan under 2000-talet har det blivit så knäpptyst när man åker med lokaltrafik att man nu hör precis allting som sägs.

- Tanken med dessa nya tåg som slamrar mindre var naturligtvis att det skulle vara komfortablare att åka tåg, men det har nu istället visat sig att man får lyssna på tonårsbjäbb och fårskallar som sitter och pratar högt i mobilen, inte alltför sällan bägge två i kombination.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 9 kommentarer

svordomar
På en anställningsintervju på jobbet (jag intervjuade) lyckades den sökande svära 24 gånger på en timme. Det tyckte jag låg honom i fatet. Särskilt i kombination med att han ljög om sin examen.

ml, (för 48 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Re: o.O
possessiva

Petig Petig, (för 49 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Re: o.O
Bästa Petig, Om du arrangerar en sådan kurs, vänligen bjud in frontfigurerna (de som hörs) från SR och SVT, så skulle jag vara så tacksam.

Deras Sin, (för 49 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: o.O
Ja de är för hemska de där fjortisbrudarna. De kan gå en svenskkurs ihop med dig. De lär sig avstå sociokulturella markörer, medan du lär dig skilja på possesiva och reflexiva pronomen.

Petig, (för 49 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Dom måste larvat sig bara...
Om det där stämmer så måste ju vara några som gjort sig och suttit och sagt "bah" konstant, bara för att göra sig till. 4 min är ju bara 240 sekunder - så 704/240 = ca 2,93 Alltså har dom sagt "bah" nästan 3 ggr per sekund. Det är omöjligt att lyckas med om man snackar normalt och säger massa andra ord på den tiden också. Annars är väl inte högljudda undomar nånting mot dom som har med sig småungar som skriker rätt ut - fy fan vad jag hatar det ljudet.

C20, (för 49 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev
Twingly BlogRank