Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
20 Juni 2024
 
Fjortisarna pratade om vad en kille i klassen gjort över MSN, bah.
Fjortisarna pratade om vad en kille i klassen gjort över MSN, bah.

14-åriga flickor på pendeltåg använde uttrycket "bah" över 700 gånger på fyra minuter

Publicerad: 2011-05-04

Två tonåriga flickor har under en pendeltågsresa mellan Stockholmsförorterna Barkarby och Kallhäll slagit rekord i användning av ordet "bah".

Det var i en diskussion angående klassens killar som Julia Norlander och Susanne "Sussan" Ohlsson klockade upp det nya rekordet på 704 användningar av ordet bah på endast fyra minuter.

Ögonvittnet Agneta Green berättar för Svenskbladet;
- Jag pendlar till mitt jobb inne vid norra Bantorget varje dag, på vägen hem är det ofta jag hamnar bredvid tonåriga flickor som pratar högt och intensivt om någonting som de tycker är jätteviktigt.

- De här två tjejerna steg på i Barkarby, de började prata så fort de satt sig, första meningen var någonting i stil med "Vet du bah vad Lena berättade för mig igår kväll på MSN bah?". Sen började de prata om en kille som gick i deras klass och hur han hade skickat en bild på sig själv till en tjej över MSN, de var säkert uppe i en nittio stycken bah redan då,
förklarar Annika.

Detta innebär att det gamla rekordet på 542 "bah" som hölls av Anna Karlström och Nilou Jourabian på t-banesträckan Hallonbergen - Solna Centrum nu är slaget med råge. Erfarna pendlare menar att det nya rekordet kan komma att bli svårslaget då medelsiffran oftast inte ligger på mer än femtio bah per minut för en ordinär översminkad fjortis, med undtag för Huvudsta torg där medlet ligger uppemot åttio bah per minut.

Göran Stollerud professor i ungdomssociologi samt lokaltrafik har kommenterat det nya rekordet;
- Sedan SL köpte in nya tågvagnarna till pendeltågstrafiken och tunnelbanan under 2000-talet har det blivit så knäpptyst när man åker med lokaltrafik att man nu hör precis allting som sägs.

- Tanken med dessa nya tåg som slamrar mindre var naturligtvis att det skulle vara komfortablare att åka tåg, men det har nu istället visat sig att man får lyssna på tonårsbjäbb och fårskallar som sitter och pratar högt i mobilen, inte alltför sällan bägge två i kombination.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev