Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
13 April 2024
 
Åkesson bad om ursäkt till sitt parti efter sitt uttalande.
Åkesson bad om ursäkt till sitt parti efter sitt uttalande.

Utskämd Åkesson glömde mikrofon i skjortkragen

Publicerad: 2010-05-11

Efter att ha medverkat i en intervju för TV4 vid Sverigedemokraternas partidagar glömde Jimmie Åkesson att ta av sig en mikrofon av så kallad myggmodell och gjorde sedan åtskilliga anti-rasistiska uttalanden i direktsändning.

Det var på måndag eftermiddag som TV4:as nyhetsteam tillsammans med journalister från annan media var på besök i Ljungby för att prata med Jimmie Åkesson under Sverigedemokraternas partikongress. Åkesson hade precis avslutat en längre session angående olika etniciteters kroppsodörer när åtskilliga journalister mötte honom på vägen ut ur lokalen.

Åkesson gav då en intervju framför kamerorna där han beskyllde de stora partierna för en "smygislamifiering" av Sverige, samt påpekade att kepsar ska bäras med skärmen framåtvänd för att skydda mot solen och att denna effekt helt försvinner om man har kepsen bakåtvänd.

När Åkesson var klar med intervjuen begav han sig tillsammans med två partifunktionärer i riktning mot en väntande silverfärgad BMV. På vägen till bilen trängde sig dock den före detta somaliske flyktingen Omar Ghalid och hans syster in framför Åkesson och började diskutera Sverigedemokraternas attityd gentemot muslimska flyktingar. En intensiv diskussion om invandring från muslimska länder följde i ett par minuter, innan Åkesson lyckades tränga sig förbi Omar, sätta sig i bilen och slå igen dörren.

Väl inne i bilen blev dock tonen en helt annan, Åkesson hade vid denna tidpunkt helt glömt bort den mikrofon som TV4 fäst i hans skjortkrage, och pratade därför helt utan tanke på att hans ord spelades upp i direktsändning;
- Smart kille den där Omar, karismatisk och trevlig, och den snygga tjejen bakom honom i burkhan måste varit hans syster, hon var jättesnygg, brown sugar! Det är inte dumt med mångkultur ändå, nu drar vi och käkar kebab, jag är vrålhungrig. var det Åkesson hann få ur sig innan den kvarglömda mikrofonen upptäcktes. En partifunktionär vevade prompt ned fönstret och kastade ut mikrofonen, skadan var dock redan skedd.

Det var en skamsen Jimmie Åkesson som sedan bad sitt parti om ursäkt för utspelet, samtidigt har flera källor inom partiet berättat att detta inte var första gången som Åkesson hade svårt att kontrollera sina känslor och att flera liberala utbrott ska ha skett under det gågna året.

Tysta röster inom partiet pratar nu om att Åkesson gjort bort sig för sista gången och att det kan bli aktuellt med ett ledarbyte, ett rykte som även spätts på efter att partifunktionärer som varit hemma i Åkessons lägenhet berättat att de sett en DVD samlingsbox med alla säsongerna av "Fresh Prince i Bel Air".


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Cuzz Cazooka
Slipp hängpattarna - köp en korsett från Bella-Jane!