Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Tisdag
27 September 2022
 
Om Gud skapade världen, hur förklarar man då klimatförändringar?
Om Gud skapade världen, hur förklarar man då klimatförändringar?

Stöd till avhoppande kreationister

Publicerad: 2010-01-20

Efter Nyamko Sabunis förslag om särskild avhopparhjälp till extremistiska muslimer i Sverige lägger nu Miljöpartiet ett förslag att man ska organisera avhopparhjälp för djupt troende kristna som tror på kreationism.

Maria Wetterstrand språkrör för Miljöpartiet berättar om det hot som kreationisterna utgör för Sverige;
- Antingen så stödjer samhället dem tillbaka till ett normalt liv, eller så har vi tickande miljöbomber i samhället, dessa kreationister som politikern Ella Bohlin ställer nämligen till problem med deras enfaldiga tro på en skapelsehistorie istället för evolutionsteorin.

- Det blir till problem att föra en vettig miljöpolitik med folk som inte tror på fysik och vetenskap utan tror att Gud skapade natur, hav, sjöar, och skog.
Hur ska människor som tror att världen är 6000 år gammal och skapad av Gud ta klimatförändringar på allvar?

Wetterstrand är även oroad över den aggressivitet som de extrema kristna visar mot särskilda grupper;
- Dessutom vill de lägga sig i hur en viss annan del av befolkningen lever, nämligen de homosexuella, precis som om det vore deras ensak att bestämma över andra människors levnadsval.

Miljöpartiet överväger även ett förslag om en stödgrupp för Folkpartister som vill hoppa av sitt parti, det har nämligen visat sig att en stor del av partimedlemmarna fortfarande kallar sig själva för "liberala" trots att allt deras parti med regelbundna mellanrum öser ur sig populistiskt crap.
- Man tycker de skulle kunna kolla upp i en uppslagsbok vad ordet liberalism betyder, eller kanske jämföra sitt parti med tiden då Bengt Westerberg var partiledare, kommenterar Wetterstrand.

Göran Stollerud, professor i Statsvetenskap vid Lunds universitet kommenterar;
- Sabunis utspel om "tickande bomber" framstår som aningen populistiskt, den senaste gången vi hade terrordåd i Sverige var 1991 då militärligan sprängde en bomb på T-centralen i Stockholm. Kanske vill hon spela på folks fördomar och fiska röster i grumliga vatten?

Nyamko Sabuni, integrationsminister har kommenterat sitt senaste förslag;
- Jag kan inte vara rasist eller fördomsfull mot invandrare för jag är svart. Om du är rädd för muslimer ska du rösta på Folkpartiet.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: DN SvD
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 4 kommentarer

Re: Avhoppade miljöpartister
Var det inte en klimat rapport som var lite fel en så där 350 år Nyligen det borde väl ruska om lite i skåpet

nyfiken, (för 55 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Plantan
Var inte för kategorisk. Den första sk klimatskeptiker jag stötte på i media, för kanske 10-15 år sedan, var just miljöpartist. Han var övertygad om att tesen om global uppvärmning var en konspiration iscensatt av företrädare för kärnkraftsutbyggnad. Lätt att förstå eftersom MP historiskt haft starka band till anti-kärnkraftsrörelsen.

Andreas, (för 55 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Nepp
Nepp, plantan, för sådana är det direkt till mentalsjukhuset (alternativt till https://www.flashback.info/forumdisplay.php?f=40) som gäller.

Niklas, (för 55 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Avhoppade miljöpartister
Finns det någon stödgrupp för avhoppade miljöpartister som vaknar upp ifrån sin dvala och inser att "klimathotet" är en bluff? En sådan sak som styrt hela deras liv under lång tid och där dom blivit proppfulla med skrämselprogaganda kan ju förstöra hela deras möjlighet att komma tillbaka till samhället

Plantan, (för 55 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Svenskbladet r lugnt ... sger Liam
Twingly BlogRank