Amazon.se
Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Onsdag
5 Oktober 2022
 
Parollen "Alla lika, alla olika" slopas nu till förmån för "Alla lika, alla lika, alla lika"
Parollen "Alla lika, alla olika" slopas nu till förmån för "Alla lika, alla lika, alla lika"

Språkförbistring över könsdiskriminering

Publicerad: 2009-03-05

Efter noga övervägande har Svenska språknämnden bestämt sig för att sluta diskriminera efter kön i alldagliga språket.

Efter stort rabalder och påträngande insändare i kända dagstidningar får nu alla krigslystna feminister och politiskt korrekta klimakterietanter av båda könen helt rätt och en nydanande svensk ordlista.

Bengt-Åke Lundarv, språk-nämdeman berättar:
- Efter alla påtryckningar tyckte vi att det var dags att bli jämlika och sluta upp med det där larvet att vi ska styras av könsångest och gammeldags könsroller.

Vad blir det för förändringar!

-Först och främst ska vi inte säga "han" eller "hon", utan det blir "hen" istället. Likaså kommer "Man" och "Kvinna" ersättas av det gemensamma "Minna" Det fungerar för alla, och spelar ingen roll av vilket kön det är, utan även transvestiter och transexuella kan känna sig välkomnad när någon pratar till hen.

- Vidare ska vi sluta upp med "hetero", "homo" och "bi" och alla andra sexualiteter är numera bara sexuella. Så kön som är sexuella eller sexuella ska inte kunna känna sig diskriminerande. Kön ska förresten bara anges som ett, om det nu ska vara jämlikt. En minna har ett kön, och det ska kallas för "kutta". Så en minna kan skrika "jäkla kutta!" efter vilken minna som helst.

- Om några år när folk (både hen och hen) vant sig vid detta, så ska vi förbjuda könsbestämda namn, som Bengt-Åke, som är så fult, så nu ska enbart könsneutrala namn kunna ges till nyfödda och befolkningen får själva välja nya namn, eller bli tilldelade ett av staten, som är en minnas initialer på tre bokstäver och en sifferkombination, som t ex "THX-1138". Det är inte det minsta diskriminerande för någon. För att förhindra att någon sterotyp uppstår, ska alla också raka skallen, så ingen kan bli beskylld för att vara antingen hen eller hen.

Språknämndens initiativ har välkomnats av bland annat Feministiskt Initiativ, som numera kommer vara Nitiskt Initiativ, och är det första politiska partiet som anpassar sig efter de nya reglerna.

- Detta är ju så jämlikt att jag bara dör! kommenterar en av deltagarna i en språkgrupp från Nitiskt Initativ.

- Vi har länge funderat på hur det kan bli mer jämlikt och hur vi allihopa kan bli likadana så att ingen är avundsjuk. Och nu kan vi t o m ta emot röster från både minna och minna.Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 6 kommentarer

Påpekande
Påpekas bör att ordet kutta sedan länge redan finns i det svenska språket och att det helt enkelt betyder fitta.

Max Bge-Jensen, (för 33 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Manickstrateg
Visst finns personnummer redan, men de anger med udda/jämnt tal kön. Alla fyra sista siffrorna skall i fortsättningen vara kontrollsiffror!

AV, (för 59 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Manickstrateg
...eller bli tilldelade ett av staten, som är en minnas initialer på tre bokstäver och en sifferkombination, som t ex "THX-1138". Finns ju redan! Personnummer.

Ulmerkotten, (för 59 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Apa
Jag hoppas verkligen inte att Örjan har blivit nypt, stackars nypare xD

apa, (för 59 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Tagen i stjärten
Du har inte heller blivit tagen i stjärten Örjan så håll tyst på dej.

Lollo Persson, (för 59 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev
Twingly BlogRank