Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
29 September 2022
 
Obs femåringen på bilden är egentligen tre år och har inget med SD att göra.
Obs femåringen på bilden är egentligen tre år och har inget med SD att göra.

SD:s budget skriven av femåringar

Publicerad: 2011-02-14

Enligt ett antal säkra källor står det nu klart att Sverigedemokraternas skuggbudget för 2011 till stor del författats av en grupp barn i femårsåldern.

Det är en onsdagseftermiddag på Köttrosens förskola i Kristianstad, barnen har precis vaknat efter deras tupplur efter mellanmålet och man roar sig denna dag med att spela olika spel eller att rita. De flesta barnen föredrar att rita framför plockepinn och det var också här bland den enorma kreativiteten hos barnen som SD:s budget föddes.

- De svarta gubbana i Sverje, komme kosta minst 15 skvadriljoner kroner, det är lille Sixten som håller i ordförandekritan för dagen.

Lilla Lisa för noga anteckningar på ett A4 papper samtidigt som hon även ritar dit en liten sol i högra hörnet, samt en katt;
- Min katt heter Floppan, hon är snäll, fast EU ska införa en ny hög skatt på katter, den kommer kosta minst 40 000 miljarder kronor, förklarar Lisa för oss innan hon också skriver ned dessa siffror.

Gunilla Nilsson fritidspedagog berättar för oss hur en ungdomspraktikant lärde barnen att "leka budget"som han kallade det;
- Han uppmuntrade dem att hitta på siffror och rita ned dem, vi tyckte det var bra, de hittade på allt möjligt så fantasifulla som de var.

- Varje gång efter att barnen "lekt budget" så bad han att få behålla deras teckningar och barnen var ju glada över det, det är kul när någon vill ha ens teckning. I efterhand har vi dock förstått att den här praktikanten hade en baktanke med det hela,
 förklarar Gunilla Nilsson.

- När vi insåg vad han lärt barnen var det redan för sent, han hade avslutat sin praktik och lämnat oss redan.

Professor Göran Stollerud, expert inom statsvetenskap samt populärmusik har kommenterat händelsen;
- SD har dock vänt på varenda sten för att hitta ostraffade personer som kan uppföra sig normalt och kan representera dem i riksdagen. Men en har redan supit sig full på sprit och tabletter och en annan kan inte ens göra en enkel uträkning ordentligt.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: expressen svt realtid metro SVT2 di
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 10 kommentarer

Finns en viktig poäng
Och det är konstaterandet att 40 000 miljarder kronor är väldigt mycket pengar. Det är väldigt mycket pengar.

Koffe, (för 50 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Svar till onni99
Helt riktigt stoppa utvandringen är viktigare än att stoppa invandringen, vi ska tvärtom vara jävligt glada att några invandrare vill bosätta sig i Sverige med 8 månaders vinter, och en sommar som är som en vinter vid afrikas horn ... Invandrarna är hjältar.

Magaluf Fulagamsson, (för 50 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: jag undrar om han är tillhör SD eller bara en vanlig nazist
Du har helt rätt. Det är helt klart dags att regeringen gör ngt åt faktumet att vi ligger vid polcirkeln och har ett skitklimat. Sådant som skulle kunna få mig att flytta bortsett att komma ifrån kylan är även att vi har ett fascistparti i Riksdagen.

Hasse, (för 50 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

jag undrar om han är tillhör SD eller bara en vanlig nazist
Antalet svenskar i utlandet närmar sig en halv miljon. Regeringen måste ta sig en funderare över varför människor flyttar. Att ersätta dessa med bönder från Afrikas horn ger inte tillväxt - det är snarare tvärtom. Det bara ökar farten i förfallet. http://www.dagensps.se/opinionen/artiklar/2011/03/11/20859913/index.xml

onni99, (för 50 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

SD SUGER...
Bara svergiedemokraternas sätt att tänka på är ju helt sjukt. Det är därför jag hatar dom.

Oknd typ, (för 50 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka
Twingly BlogRank