Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
13 Juni 2024
 
Obs femåringen på bilden är egentligen tre år och har inget med SD att göra.
Obs femåringen på bilden är egentligen tre år och har inget med SD att göra.

SD:s budget skriven av femåringar

Publicerad: 2011-02-14

Enligt ett antal säkra källor står det nu klart att Sverigedemokraternas skuggbudget för 2011 till stor del författats av en grupp barn i femårsåldern.

Det är en onsdagseftermiddag på Köttrosens förskola i Kristianstad, barnen har precis vaknat efter deras tupplur efter mellanmålet och man roar sig denna dag med att spela olika spel eller att rita. De flesta barnen föredrar att rita framför plockepinn och det var också här bland den enorma kreativiteten hos barnen som SD:s budget föddes.

- De svarta gubbana i Sverje, komme kosta minst 15 skvadriljoner kroner, det är lille Sixten som håller i ordförandekritan för dagen.

Lilla Lisa för noga anteckningar på ett A4 papper samtidigt som hon även ritar dit en liten sol i högra hörnet, samt en katt;
- Min katt heter Floppan, hon är snäll, fast EU ska införa en ny hög skatt på katter, den kommer kosta minst 40 000 miljarder kronor, förklarar Lisa för oss innan hon också skriver ned dessa siffror.

Gunilla Nilsson fritidspedagog berättar för oss hur en ungdomspraktikant lärde barnen att "leka budget"som han kallade det;
- Han uppmuntrade dem att hitta på siffror och rita ned dem, vi tyckte det var bra, de hittade på allt möjligt så fantasifulla som de var.

- Varje gång efter att barnen "lekt budget" så bad han att få behålla deras teckningar och barnen var ju glada över det, det är kul när någon vill ha ens teckning. I efterhand har vi dock förstått att den här praktikanten hade en baktanke med det hela,
 förklarar Gunilla Nilsson.

- När vi insåg vad han lärt barnen var det redan för sent, han hade avslutat sin praktik och lämnat oss redan.

Professor Göran Stollerud, expert inom statsvetenskap samt populärmusik har kommenterat händelsen;
- SD har dock vänt på varenda sten för att hitta ostraffade personer som kan uppföra sig normalt och kan representera dem i riksdagen. Men en har redan supit sig full på sprit och tabletter och en annan kan inte ens göra en enkel uträkning ordentligt.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: expressen svt realtid metro SVT2 di
Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev