Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Onsdag
28 September 2022
 
Värnar om sina värderingar.
Värnar om sina värderingar.

SD:s kärnfråga om att få säga negerboll riskerar hamna i medieskugga

Publicerad: 2012-11-15

I ett gemensamt uttalande manar nu Sverigedemokraternas partistyrelse till samling kring partiets grundvärderingar.

Svenskbladet får en intervju med Björn Söder under en paus i den extrainkallade partikongressen:
- Negerbollen är just precis vad det handlar om. Det har alltid hetat negerboll. Ända till det började strömma in negrer in till vårt land. Inte deras land. Vårt land. Och sen fick det inte heta det längre. Ser ni inte kopplingen? Svenskförtryck!

- Bara pk-media som styrs av den muslimska dagordningen kan dribbla undan ett sådant kausalt samband, fortsätter Söder .

Även rätten att få säga ”hora”
I uppropet hänvisas också till ett kommande klargörande om rätten för "bärare av den svenska kulturen" att få kalla flickor och kvinnor för hora. Ett förtydligande anses nödvändigt då Erik Almqvist (sd) tidigare motionerade i riksdagen om hårdare tag i frågan, dock bara utpekande främmande kulturer.
- Det är inte helt enkelt, men en väl beprövad skiljelinje är den som VAM använde för medlemskap – att man kan visa svenska familjerötter tre generationer bakåt. VAM:s gamla måttstock för svenskhet har ju visat sig stämma förvånansvärt väl in på partilinjen, säger Söder.

Björn Söder vill dock inte lova för mycket i detta skede:
- Vi har ju en del finnar i partiet. Och en och annan av 60-talets arbetarjuggar, och det vore ju tråkigt om de inte skulle få dra den om ”sandhoran och kamelerna”.

Islamhicka räddar SD
Uppropet kommer i ett känsligt läge när Sverigedemokraterna tvingas konfronteras med att man fortfarande talar och tänker som på den tiden medlemmarna var kids som sprang runt i bomberjacka.
- Vi är medvetna om att vi gjort en pr-blunder. Men vi är hoppfulla. Dels har vi frågan om negerbollen som ett ess i bakfickan. Men också att man alltid kan slänga ut ett köttben om muslimer – folk är ju gudskelov villiga att tro vad som helst om muslimer, säger Björn Söder förhoppningsfullt.

Söder rundar av intervjun med Svenskbladet, då partistyrelsesammanträdet ska återupptas. Innan dörren stängs om Söder hörs mötesordförande mana till medlemmarna:
- Får vi be alla stänga av sina mobiltelefoner.


Annons

Sune Holm

Fler artiklar av Sune Holm


Relaterade länkar: gp gp gp gp gp dn dn dn svd sydsvenskan ab ab expr expr expr
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 4 kommentarer

felfattare
Fan jag trodde de menade n*ger ballar, har inget problem med det annars...

titus walin, (för 19 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Rea på Negerbollar
ÖoB har rea på negerbollar. Ville bara säga det. Ska bara hälsa till min syster Ylva Svensson också. Vi bor i samma lägenhet hemma på Söder i Stockholm. Jag är på jobbet nu. Jobbar som nattvakt på ett bageri. Men vi har inge negerbollar, bara chokladbollar.

Yngve Svensson, (för 29 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Slutar rösta på SD
Jag skall vara ärlig... om en tjej inte släpper till brukar jag kalla hen för hora, och det är muslimernas fel, de får minsann **ulla. Och nu vågar SD inte föra min talan längre, fega Djimitri.

Don Sjuan, (för 43 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Negerboll i bakfickan
Man ska inte ha negerbollar i bakfickan.Den förväxlas så lätt med en brun organisk restprodukt.

Raxnalf Gurgelbult, (för 43 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka
Prenumerera p Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev
Twingly BlogRank