Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
18 Juli 2024
 
Enligt Almqvist var det ett hundratal invandrare som hotade honom och kamraterna.
Enligt Almqvist var det ett hundratal invandrare som hotade honom och kamraterna.

SD-topp kontrar misshandelsanklagelse

Publicerad: 2010-09-19

- Soran Ismails kompis var på mig och försökte misshandla mig, jag avvärjde det hela med en välriktad ninjaspark. Vi spelade också in händelsen och nu ska folk få veta sanningen.

Detta är Erik Almqvists ord och hans förklaring till den video som Soran Ismail publicerat och som visats i olika medier under den gågna veckan. Enligt Almqvist är Ismails video starkt redigerad och har utlämnat åtskilliga detaljer i händelseförloppet;

- Soran har bara tagit ett selektivt utdrag ur händelsen vilken får oss att se ut som de skyldiga, men vi har vår egen video som en kamrat spelade in och den visar klart och tydligt omständigheterna, berättar Almqvist.

Almqvist, som är Sverigedemokraternas pressekreterare, befann sig med några vänner på McDonalds på Kungsgatan en morgon under sommaren 2010. Sällskapet hade spelat bridge en hel natt hos en kamrat i innerstaden och var hungriga efter detta och hade därför begett sig till McDonalds.

Väl på McDonalds såg de den kände komikern Soran Ismail, och beslöt sig för att starta en politisk diskussion med denne;
- När vi var mitt i den politiska diskussionen med Soran kom tre storvuxna killar fram till oss och började käfta.

Han berättar sedan hur situationen blev mer och mer hotfull och laddad;
- De var typ minst åtta stycken, eller nej tolv stycken , som omringat oss, och stod där och knuffade på oss och försökte få till ett bråk.

Till slut urartade det hela och Almqvist fick användning av sina budo-färdigheter vilka han lärde sig i en prova-på lektion i karate när han var femton år;
- Runt hundratalet negrer stod där och skrek och utmanade oss, sen kom det upp en kille i vit skjorta och var särskilt provocerande, då fattade jag beslutet att ge hans fantaburk en spark för att lära honom en läxa.

- Detta var ett försök att svartmåla oss, men nu kan äntligen folk få se sanningen,
kommenterar Erik Almqvist Sverigedemokraternas pressekreterare.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Cuzz Cazooka