Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Fredag
30 September 2022
 
SD kräver att alla bilder på blåsippor plockas bort, då de har upphovsrättsskyddats av SD
SD kräver att alla bilder på blåsippor plockas bort, då de har upphovsrättsskyddats av SD

SD stämmer Elsa Beskow för bild på blåsippa

Publicerad: 2013-10-01

Vi har upphovsrättsskyddat alla blåsippor, så säger Jimmie Åkesson i mail, men han vill inte ställa upp på intervju.

Detta innebär att alla blåsippor i hela världen, utom SD:s egen logga måste plockas bort. Alla blåsippor på Google images tas bort samt på Naturskyddsförenings sida om fridlysta blommor. Och ute i markerna är man igång med att schakta bort all mark där blåsippor setts växa.

- Det har hänt sånt förr, förklarar Göran Stollerud, expert på "utrotning av allt som kan se ut som upphovsrättskyddat rasistiskt material". Den ovanliga svastiskaorkidén försvann spårlöst när den tyskösterrikiske rikskanslern Adolf Hitler gav Bildtbürgerbeauftragte Schtapfen Teschte i uppdrag att ta reda på om det fanns vilda svastikor som kunde hota Der Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei. Alla svastikaorkidéer utrotades, fortsätter Göran Stollerud och ser bekymrad ut.

Idag har Schtapfen Teschtes illegitime sonsons son Staffan Teste övertagit uppdraget från sin illegitime farfars far. Teste skickar hotbrev till alla som har blåsippor på sina bloggar och hemsidor och när han fick nys om att Elsa Beskow har målat, inte bara en, utan flera blåsippor räknade han på det och kom fram till att hon är skyldig SD hundra triljoner kronor, exklusive moms. Om Elsa Beskow inte betalar inom fem dagar så blir det förseningsavgifter och räntor och jättedyrt, skriver Teste i sitt brev som han skickat till Beskows föräldrar, Berndt Maartman och Augusta Fahlstedt på Södermalm i Stockholm.

Svenskbladet har sökt Elsa Beskow för en kommentar.


Annons

Ruffa Rövardotter

Fler artiklar av Ruffa Rövardotter


Relaterade länkar: Politism SD tysta ner Nikke Lindqvist IRM om SDs logga Array Matilda Flodin Jimmies ansikte Journalisten Journalistförbundet kritiserar Bildombudsmannen Jerlerup twitter SVT Debatt, bildombudsmannen försvarar sig Sverigedemokraterna.de Sverigedemokraterna.de om kritiken
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 9 kommentarer

Sverigedemokraterna
SD 2018!

Ville, (för 31 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

SD...
SD = Förstöra Landet.

Re: Pantent?
Du kan inte förvänta dig att någon ska bry sig om vilka människor du anser vara "DUMMA" när du visat vilken halvfigur du är genom att redan i rubriken skriva "Pantent". Det ser ju vem som helst vem det är som är "DUM" i sammanhanget.

Wille Basth, (för 39 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Pantent?
Ett företag stal tidigare ordet "fäbodar" och inga andra fick använda ordet. Tydligen finns det DUMMA människor som TROR man bara kan registrera ett ord, som folk har använt länge, patentera, muta in det - och sedan få ett ägarbevis. Är detta sant? Tidningsskröna?

Anton, (för 39 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Stämmer verkligen siffrorna?
Är det säkert att det inte är 40 000 miljarder kronor som Elsa Beskow är skyldig SD?

sak, (för 39 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Prenumerera p Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev
Twingly BlogRank