Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
29 September 2022
 
Fyra av de 94 klonerna bildade kvartetten "Palmes pojkar"
Fyra av de 94 klonerna bildade kvartetten "Palmes pojkar"

Palmes pojkar - misslyckad kloning

Publicerad: 2012-01-26

När Olof Palme mördades i februari 1986 sparades bitar av kroppen för framtida experiment. 

Bland annat ville man skapa en klon av den legendariske politikern. Men vis av erfarenheten (det är inte lätt att klona levande varelser) skapades 94 kloner som planterades in i 36-åriga friska kvinnor från välbärgade familjer.

Tanken var att pojkarna skulle växa upp under ungefär samma omständigheter som deras värdkropp hade haft: En mor som är på sitt 37:e år och en far som ska fylla 41 när pojken föds den 30 januari 1987, 60 år efter att deras värdkropp föddes. Pappan ska dö när gossen fyllt sju, mamman ska leva till hög ålder. Helst bli 92 år som Olof Palmes egen mor, Elisabeth.

Problemet var att man hade svårt att finna en familj som helt stämde överens, en elva år äldre bror som helst ska heta Claës och en sju år äldre syster som helst ska heta Catharina.

Och i de fall man hittade syskon vill de absolut inte byta namn för sin blivande lillebrors skull.

Man lyckades dock ha ihjäl alla 94 papporna, trots att en galen man från Israel låg mördarna i hasorna hela tiden.

Tyvärr har ingen av Palmes kloner intresserat sig för politik eller någon form av uppmärksamhet. De flesta har blivit skygga, arbetar på kontor och lager och de enda som velat stå i strålkastarljuset är Olof, Olof, Olof och Olof Palme, som den 30 januari alla fyller 25 år.

De möttes på Södra latin, ett gymnasium i Stockholm med musikprofil och de bildade där pojkbandet Palmes pojkar, och spelar någon slags fiolpop.

Socialdemokraterna, som lagt ner oerhörda summor på kloningsexperimentet, är idag mycket besvikna.

- Så vi valde första bästa gubbtjyv, berättar partistyrelsen för Svenskbladet. Stefan Löfven är som vilken vit, överviktig, bitter svensk man som helst. Det blir skitbra. 


Annons

Ruffa Rövardotter

Fler artiklar av Ruffa Rövardotter


Relaterade länkar: AB AB2 AB3 DN DN2 DN3 DN4 SvD TV4 Play Teater P1 P1 Exp Lotta Gröning om Löven Exp3 SvD2 SvD3 Exp4 VF DN
Läsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 6 kommentarer

k
u f

c, (för 28 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Vet ni?
Förre mordet på OP häxjakten på pedofiler har inte var påbörjad i Sverige. Att knulla 14 åringar i bordell var helt OK inte bara för justitieministern utan för hela regeringen. Präster använde analsex som bestraffning av besvärliga pojkar. Häxjakten började ta till då ECPAT insett den stora affärsmöjligheten i jakten.

Antidühring, (för 46 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Vet ni? Svar till Hårfager
Ja, Hårfager. Och eftersom jag känner dig kan jag avslöja att ni är lika som bär. Du ser också sån ut. //Med hopp om bättring

Vän Av Ordning, (för 46 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Vet ni?
Vet ni om Palme någonsin blev föremål för någon slags pedofil-anklagelser? Han ser verkligen ut att vara en potentiell sådan, redan i unga år. Fy!

Hårfager, (för 46 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Stefan Löfven:s tidigare liv
Det skulle vara intressant att läsa om Stefan Löfvens tidigare liv i Chicago, där han lär ha jobbat med att sälja skor och tillbringat tid med sin familj: Peggy, Kelly och Bud.

Esau Persson, (för 46 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Helfoder för hund och baby
Twingly BlogRank