Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
13 Juni 2024
 
Fyra av de 94 klonerna bildade kvartetten "Palmes pojkar"
Fyra av de 94 klonerna bildade kvartetten "Palmes pojkar"

Palmes pojkar - misslyckad kloning

Publicerad: 2012-01-26

När Olof Palme mördades i februari 1986 sparades bitar av kroppen för framtida experiment. 

Bland annat ville man skapa en klon av den legendariske politikern. Men vis av erfarenheten (det är inte lätt att klona levande varelser) skapades 94 kloner som planterades in i 36-åriga friska kvinnor från välbärgade familjer.

Tanken var att pojkarna skulle växa upp under ungefär samma omständigheter som deras värdkropp hade haft: En mor som är på sitt 37:e år och en far som ska fylla 41 när pojken föds den 30 januari 1987, 60 år efter att deras värdkropp föddes. Pappan ska dö när gossen fyllt sju, mamman ska leva till hög ålder. Helst bli 92 år som Olof Palmes egen mor, Elisabeth.

Problemet var att man hade svårt att finna en familj som helt stämde överens, en elva år äldre bror som helst ska heta Claës och en sju år äldre syster som helst ska heta Catharina.

Och i de fall man hittade syskon vill de absolut inte byta namn för sin blivande lillebrors skull.

Man lyckades dock ha ihjäl alla 94 papporna, trots att en galen man från Israel låg mördarna i hasorna hela tiden.

Tyvärr har ingen av Palmes kloner intresserat sig för politik eller någon form av uppmärksamhet. De flesta har blivit skygga, arbetar på kontor och lager och de enda som velat stå i strålkastarljuset är Olof, Olof, Olof och Olof Palme, som den 30 januari alla fyller 25 år.

De möttes på Södra latin, ett gymnasium i Stockholm med musikprofil och de bildade där pojkbandet Palmes pojkar, och spelar någon slags fiolpop.

Socialdemokraterna, som lagt ner oerhörda summor på kloningsexperimentet, är idag mycket besvikna.

- Så vi valde första bästa gubbtjyv, berättar partistyrelsen för Svenskbladet. Stefan Löfven är som vilken vit, överviktig, bitter svensk man som helst. Det blir skitbra. 


Annons

Ruffa Rvardotter

Fler artiklar av Ruffa Rvardotter


Relaterade länkar: AB AB2 AB3 DN DN2 DN3 DN4 SvD TV4 Play Teater P1 P1 Exp Lotta Gröning om Löven Exp3 SvD2 SvD3 Exp4 VF DN
Annons
Helfoder för hund och baby