Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Tisdag
27 September 2022
 
Allt för att du ska få ett par extra hundralappar i lönekuvertet.
Allt för att du ska få ett par extra hundralappar i lönekuvertet.

Alliansens nya förslag: Förkylning olagligt

Publicerad: 2010-09-23

Alliansen har tagit vara på stormen kring Sverigedemokraternas intåg i Riksdagen genom att skynda igenom ett nytt förslag.

Förslaget går ut på att kriminalisera symptomen till flera av de vanligaste sjukdomarna. Detta för att avskräcka andra från att bli sjuka.

- Förkylningsvirus kostar skattebetalarna miljarder varje år, för att inte tala om magsjuka, migrän och musarm, meddelar statsminister Fredrik Reinfeldt. Därför har vi valt att kriminalisera dessa sjukdomar. Om vi kan avskräcka folk från att bli sjuka, kommer fler att arbeta. Det är helt i linje med Arbetslinjen. 

- Bensår, det är riktigt nasty, det tänker jag sätta upp på listan. Alla könssjukdomar, eh, förutom latent syfilis är inte så fräscha heller, säger Reinfeldt.

I förbifarten har man även utökat karensdagen, från att ha varit en dag till att spänna över ett helt år, i förslaget kallat ett "karensår". 

Socialminister Göran Hägglund förklarar:

- De nya reglerna gällande karens införde vi för att folk ofta är sjuka en dag - OCH SEN ÄR DE SJUKA EN DAG TILL! Det är inte förenligt med Arbeitslinjen som Alliansen står för. Därför utarbetade vi Karensåret.

Finns det några undantag från karensåret?

- Vi tittar på möjligheten att låta homosexuella personer undantas från det här förslaget.

Men homosexualitet avskrevs som sjukdom 1979.

- Eh? Jaha, ja. Men vad bra. Då slipper vi lägga pengar på den utredningen. Men det är fortfarande en SYND!

- Vi hoppas kunna kriminalisera fler saker i avskräckande syfte framöver. Exempelvis ickereligiös solidaritet och matförgiftning. A-kassan är vi inne på också. På så sätt får vi råd att slänga in ett par extra hundralappar på kreti och pletis lönekonto varje månad. Det är ju vårt primära mål för att vinna även nästa val, säger Göran Hägglund.

En annan Göran, nämligen Göran Stollerud, professor i dermatologi och fascism menar att:

- Förkylningsvirus kan drabba vem som helst. Fredrik Reinfeldt har varit förkyld, liksom Erik "Ninjasparken" Almquist och han som sitter i tunnelbanespärren. Att bli förkyld är något mycket mänskligt. Det är djupt tragiskt att något så mänskligt ska bli kriminellt. Men det ligger helt i linje med arbetslinjen.

 

(Fotnot: Karensåret innefattar inte personer invalda till Riksdagen eller fd regeringstjänstemän som avgått pga prostitutionsanklagelser.)


Annons

Oddjob Svensson

Fler artiklar av Oddjob Svensson


Relaterade länkar: aftonbladet svt SR SR2 aftonbladet2 tv4play dn GP SvD SVT2 nyhetskanalen Sydsvenskan Expressen VK PA skanskan DN2 SN laholm Norran smp smp2
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 19 kommentarer

Kriminalisera snörvlande
Kriminalisera alla snörvlande idioter på tunnelbanan!Håll er hemma för helvete! Jag skulle med glädje ta mig själv av daga den dag jag själv blev förkyld. Varför inte införa någon form av eutanasiprogram för folk som årligen drabbas av flunsan?Annat var det på 30-talet,då var inte en jävel förkyld.

Gerd Hecksher, (för 44 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Re: ?r det h?r verkligen seri?st?
Man ska inte tro varenda artikelkommentar man läser. Helt uppenbart att killen bluffar.

vnster, (för 44 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Re: Re: Förbjud kvinnor oxå!
Jo, men, glöm inte att förbjuda pensionärer oxå! I enlgihet med att borgarna definierar folk som lever på sin sjukFÖRSÄKRING som bidragsberoende, tillika att folk som lever på sin arbetslöshetsFÖRSÄKRING kallas bidragsberoende, så måste väl även pensionärer som lever på sina pensionsFÖRSÄKRINGAR också kallas bidragsberoende och snyltare, eller hur. Förbjud alla bidragsberoende!!!

Lotta-Charlotta, (för 52 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Re: Förbjud kvinnor oxå!
Förbjud barn oxå, det borde väl vara högsta prioritet. Säg mig det barn som är samhällsbärande. Alla barn lever väl på bidrag, eller?

Mia-Maria, (för 52 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

alliansen är elaka
jag är lite rädd för Jan Björklund... tacka vet jag mer sympatiska personer som Lars Ohly.

Bakunin, (för 52 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Twingly BlogRank