Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
22 Juni 2024
 
Bahrains kung Hamad bin Isa Al Khalifa begrde att f upptrda i showen tillsammans med premirminister Khalifa bin Sulman al-Khalifa
Bahrains kung Hamad bin Isa Al Khalifa begrde att f upptrda i showen tillsammans med premirminister Khalifa bin Sulman al-Khalifa

Mupparnas Show i Manama slutade i blodbad

Publicerad: 2011-03-06

Mupparnas show slutade i blodbad i Bahrains huvudstad Manama, grodan Kermit ligger i koma på stadens sjukhus.

Showen genomförs egentligen med Mahna Mahna och hans två körsjungande muppflickor, "The Snowths".

Men kvinnor får inte uppträda på scen i Bahrain, annat än på illegala nattklubbar. Detta skulle vara en familjeföreställning dit endast regeringstrogna blivit inbjudna. Flickornas körande utfördes istället av kung Hamad bin Isa Al Khalifa och premiärminister Khalifa bin Sulman al-Khalifa.

Kungen och premiärministern äntrade glatt scenen och tog emot publikens ovationer. Texten är inte så svår att lära in och allt började i glädje och gamman. Trion svängde runt på scenen, gjorde några sköna arabiska moves och publiken jublade.

Men något gick snett.

Kungen och premiärministern tyckte att Mahna Mahna borde hålla sig till texten, medan Mahna Mahna ville jamma fritt.

Det är inte tillåtet att jamma fritt i Bahrain. Och både kungen och premiärministern och började hotfullt tillrättavisa den frihetstörstande muppen. Mahna Mahna glömde ideligen uppmaningarna och bröt mot reglerna och till slut lämnade han scenen. Han sprang ut till de protesterande på Pärltorget, där det är lätt att försvinna i vimlet

Kung Hamad bin Isa Al Khalifa och premiärminister Khalifa bin Sulman al-Khalifa stod på scenen och spärrade upp sina förvånade ögon och gapade dumt med munnarna.

Då kommer plötsligt grodan Kermit in på scenen och räcker en telefonlur till Barhains kung. De kungliga livvakterna, som är ruskigt gamla och har dålig syn sitter på en egen balkongplats och diskuterar argt med varandra, medan de i ögonvrån uppfattar det som om kungen är hotad.

De plockar med darriga händer upp sina gamla muskedunder och låter skotten gå av. Kermit träffas i bröstet och är allvarligt sårad och förs i ilfart till lasarettet. Hans tillstånd är allvarligt men inte livshotande.

- Det var en förfärlig kväll, säger den ena vakten.

- Ja, men slutet smällde högt, svarar den andra vakten och båda skrattar så de tappar andan och tårarna rinner längs deras gamla rynkiga kinder.

Mahna Mahna är försvunnen, eventuellt fängslad och möjligen utsatt för tortyr.

Sveriges utrikesminister Carl Bildt vill vänta med ett uttalande tills han har gått igenom sin aktieportfölj.

The Muppet Show Manama är tillsvidare inställd på grund av sjukdom. Köpta biljetter återlöses i kassan.


Annons

Ruffa Rvardotter

Fler artiklar av Ruffa Rvardotter


Relaterade länkar: Exp TV Exp Exp 2 Exp 3 HD HD 2 HD 3 HD 4 AB AB 2 Mahna Mahna wikipedia Muppet wiki SR SR 2 SR 3 UK Reuters DN DN 2 SvD SvD 2 SvD SvD 4 SvD 5 SvD 6 BBC
Annons