Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Fredag
30 September 2022
 

Mona Sahlin; "Vi har beslutat att ta en paus"

Publicerad: 2010-10-26

Det stod idag klart att samarbetet mellan S, MP och V är över.

- Vi har ett stort behov, inte minst vi socialdemokrater, av att vara ensamma ett tag, vara självkritiska, analysera och förändra vårt liv, berättade Socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin.

Sahlin betonade dock att de rödgröna fortfarande är vänner och kommer att träffas ett par gånger i vecka;
- Vi har gemensamt beslutat om en paus, vi är fortfarande vänner, men vi har beslutat att vi också kan börja träffa andra partier.

Enligt Miljöpartiet kan man inte skylla pausen på varken Socialdemokraterna eller Vänsterpartiet;
- Det är inte er det är fel på, det är oss, vi trivs jättemycket med er ni är jättemysiga, men vi vill bara vara kompisar.

Vänsterpartiet uppger att de tagit "pausen" med ro och berättar för Svenskbladet att de kommer att ta det lugnt ett tag framöver, de känner inte för att träffa så många andra partier för tillfället, istället kommer de att köpa en Ben & Jerry glass och hyra ett par chick flix att titta på.

Samtidigt enligt en anonym källa skulle Vänsterpartiet i lördags efter att ha druckit en flaska vin på en förfest ringt upp Socialdemokraterna. Tydligen skulle Vänsterpartiet ha haft en försonande ton i samtalet och desperat försökt få till ett möte på ett café i Stockholm på söndagen där man skulle kunna diskutera allting igen.

Socialdemokraterna ska ha tagit separationen bra, men antyder till att man hoppas på att förhållandet mellan partierna kommer att återupptas igen;
- Vi tänkte gå över till Miljöpartiet och hämta ett par DVD:er och ett par skor som vi lämnat där, kanske kan vi prata igenom allting igen då.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: SvD SvD2 SvD3 SvD4 SvD5 DN DN2 DN3 DN4 DN5 afton afton2 afton3 afton4 afton5 afton6 Expressen Dagen3 Dagen Sydsvenskan Affarsvarlden SvD6 HD HD2 afton7 SVT SR
Läsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 3 kommentarer

Re: Dementerar
Meh! Mona, det funkar inte! Det kommer bli känslor och missförstånd. Du vet att du inte klarar dig själv, och hoppas innerst inne att MP ska vara din. Det är slut, du måste gå vidare.

Bruno, (för 52 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Eller så här
Lås in Mona Sahlin i det nya Big Brother-huset så får vi se om hon klarar av att vara "sambo" med någon alls...

Svenne Bhanan, (för 52 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Dementerar
Kan berätta exklusivt för Svenskbladet, vi har brutit med Vänstern men kommer fortfarande att träffa MP som s.k KK:s. Vi inser nu alla att detta var bästa sättet för oss alla 3.

Mona Sahlin, (för 52 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev
Twingly BlogRank